Γράφτηκε από τον 
Είναι η κατασκευή ιστοσελίδας σημαντική για μια επιχείρηση;

Πόσο σημαντική είναι η κατασκευή ιστοσελίδας για την επιχείρησή σας;

Η κατασκευή ιστοσελίδας είναι πολύ σημαντική για όλες τις μικρές επιχειρήσεις για πολλούς διαφορετικούς λόγους. Από την οικοδόμηση αξιοπιστίας με τους πελάτες έως την προσέλκυση δυνητικών πελατών και επισκεπτών, μια ιστοσελίδα για την επιχείρησή σας θα πρέπει να είναι ο καθρέπτης της επιχείρησής / εταιρείας σας. Ακόμη περισσότερο από αυτό, θα πρέπει να είναι μια ισχυρή μηχανή δημιουργίας χρημάτων που σας φέρνει νέους και δυνητικούς πελάτες.

Το γεγονός όμως είναι ότι οι περισσότερες ιστοσελίδες χάνονται στο διαδίκτυο και δεν προσφέρουν και πολλά στους ιδιοκτήτες τους. Γιατί όμως είναι έτσι τα πράγματα; Πολλοί ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που διαθέτουν ιστοσελίδα έχουν τα ίδια ερωτήματα. Μπορεί η ιστοσελίδα μου να μου βγάλει χρήματα και πώς μπορώ να "ανέβω" στο Google είναι κοινά πολύ συχνά ερωτήματα που μας έχουν εκφράσει ιδιοκτήτες ιστοσελίδων και επιχειρήσεων. Η απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα δεν είναι τόσο απλή. Δεν πρέπει απλά να βελτιώσεις την σχεδίαση της ιστοσελίδας αλλά πρέπει να λάβεις υπ' όψη σου τους κανόνες του ψηφιακού μάρκετινγκ. Είναι αρκετά τα σημεία που κάνουν μια ιστοσελίδα επιτυχημένη και ποτέ δεν είναι απλά μια καλή σχεδίαση. Θα πρέπει λοιπόν για να δημιουργήσουμε μια επιτυχημένη ιστοσελίδα που θα φέρνει τελικά πωλήσεις να λάβουμε υπ' όψη μας τον τρόπο απόδοσής της.

12 σημαντικά στοιχεία που πρέπει να έχει η ιστοσελίδα σας

Ποιά είναι λοιπόν τα 12 πιο σημαντικά στοιχεία που πρέπει οπωσδήποτε να διαθέτει ο ιστότοπος μιας επιτυχημένης επιχείρησης στο διαδίκτυο;

1. Είναι σημαντική η εμφάνιση μιας ιστοσελίδας;

Η εμφάνιση της ιστοσελίδας μιας επιχείρησης ή εταιρείας είναι φυσικά σημαντική αλλά δεν είναι το μοναδικό που πρέπει να προσέξουμε αν θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα επιτυχημένο project. Αν και η δομή και η εμφάνιση του ιστότοπού σας θα πρέπει να είναι επαγγελματική και σε ευθυγράμμιση με την επωνυμία σας, δεν είναι ό,τι περισσότερο έχει και πρέπει να προσφέρει ο ιστότοπός σας. Περισσότερο από απλό στυλ, ο ιστότοπός σας θα πρέπει να επικοινωνεί τις αξίες της επιχείρησής / εταιρείας σας και να παρακινεί τους επισκέπτες να χρησιμοποιήσουν τα προϊοντα ή τις υπηρεσίες σας. Δείτε παρακάτω τους πραγματικούς λόγους που κάνουν τον ιστότοπό σας να είναι εξαιρετικά σημαντικός για την επιχείρησή σας.

2. Πρέπει να απαντάτε σε σημαντικές ερωτήσεις

Η κατασκευή ιστοσελίδας είναι σημαντική για την επιχείρησή σας, επειδή στις ιστοσελίδες του μπορείτε να απαντήσετε σε σημαντικές ερωτήσεις για την επιχείρησή σας. Τις περισσότερες φορές, οι πελάτες προτιμούν να αναζητούν στο διαδίκτυο για μια επιχείρηση ώστε να μάθουν βασικές πληροφορίες γι' αυτήν. Αν δεν έχετε ιστότοπο θα σήμαινε ότι όλοι οι πιθανοί πελάτες που δεν θέλουν να επικοινωνήσουν μαζί σας και να σας ρωτήσουν για τις υπηρεσίες σας δεν θα μπορούσαν να βρουν πληροφορίες για την επιχείρησή σας. Επιπλέον, ο ιστότοπός σας μπορεί να επικοινωνήσει βασικά και θεμελιώδη πράγματα για την επιχείρησή σας που το κοινό θα ήθελε να έχει στη διάθεσή του. Η ικανότητα ενός ιστότοπου να απαντά σε ερωτήσεις των καταναλωτών είναι ένας από τους βασικότερους λόγους ύπαρξής του. Αν δεν υπάρχει ιστοσελίδα πολλά ερωτήματα για την επιχείρησή σας θα έμεναν αναπάντητα για τους δυνητικούς πελάτες σας.

3. Πρέπει να επικοινωνείτε τις αξίες της επωνυμίας σας

Ένας ιστότοπος μπορεί εύκολα να μεταδώσει τις αξίες της επωνυμίας σας σε άτομα που το συναντούν. Αυτό περιλαμβάνει στοιχεία στυλ, αγορά-στόχο και άλλα σημαντικά πράγματα που μπορούν να βοηθήσουν τους επισκέπτες να αποφασίσουν εάν θα επιλέξουν ή όχι την επιχείρησή σας. Επιπλέον, η επωνυμία για μια επιχείρηση σηματοδοτεί στους επισκέπτες ότι είστε εδραιωμένοι και επιτυχημένοι. Αυτή η απλή επικοινωνία των αξιών της επιχείρησή σας είναι αρκετή για να σας βοηθήσει να αποκτήσετε νέους πελάτες.

4. Πρέπει να καθοδηγείτε τον επισκέπτη

Ένας ιστότοπος θα πρέπει ιδανικά να "συλλαμβάνει" τους υποψήφιους πελάτες του διαδικτύου και να τους "καθοδηγεί" στις "σημαντικές" περιοχές του. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η κατοχή ενός ιστότοπου είναι τόσο σημαντική για την επιχείρησή σας. Θα πρέπει να υπάρχουν ειδικές στρατηγικές παροτρύνσεις για δράση που θα πρέπει να τοποθετούνται στις σελίδες προορισμού του ιστότοπού σας. Η σωστή δόμηση του ιστότοπού σας και η τοποθέτηση αυτών των παροτρύνσεων στα σωστά σημεία είναι η διαφορά μεταξύ ενός ιστότοπου που κερδίζει χρήματα και ενός ιστότοπου που δεν βγάζει χρήματα. Ανάλογα λοιπόν με το ποιός είναι ο βασικός σκοπός της ιστοσελίδας σας θα πρέπει να μπουν και τα ανάλογα κουμπιά, φόρμες κ.α. παρότρυνσης ώστε να καθοδηγούν τον επισκέπτη να κάνει κάποια αγορά, να εγγραφεί στο newsletter, να αφήσει τα στοιχεία του για επικοινωνία κ.α.

5. Πρέπει να αυξάνετε την εμπιστοσύνη του επισκέπτη

Οι περισσότεροι άνθρωποι στη σημερινή διαδικτυακή εποχή δεν θα εμπιστεύονταν μια επιχείρηση (ανεξάρτητα από το είδος της επιχείρησης) εάν δεν διαθέτει ιστότοπο. Ανεξάρτητα από το ποια είναι η επιχείρησή σας και ανεξάρτητα από τα έσοδά σας, ο ιστότοπός σας είναι απίστευτα σημαντικός και απλά δεν υπάρχει δικαιολογία για να μην έχετε. Σήμερα θα θεωρούσε κάποιος ότι επιχείρηση που δεν έχει ιστοσελίδα ίσως προσπαθεί να κρύψει τις δραστηριότητές της! Χωρίς έναν ιστότοπο, όχι μόνο δεν έχετε την ευκαιρία να βρεθείτε μπροστά σε πιθανούς καταναλωτές αλλά, οι περισσότεροι δεν θα πίστευαν ότι η επιχείρησή σας είναι νόμιμη ή επιτυχημένη.

6. Αυξήστε την έκθεση της επιχείρησής σας

Σκοπός της ιστοσελίδας σας είναι να αυξήσει την online προβολή της επιχείρησής σας, κάτι που είναι ζωτικής σημασίας για να συνεχίσετε να βλέπετε την ανάπτυξή της. Για παράδειγμα, εάν ένας πελάτης κάνει μια αναζήτηση στο Google, ιδανικά θα θέλατε αυτός ο δυνητικός πελάτης να συναντήσει και την ιστοσελίδα της επιχείρησής σας στα αποτελέσματα της πρώτης σελίδας. Αυτό που δεν σας λένε οι περισσότεροι σχεδιαστές ιστοσελίδων είναι ότι κανείς δεν θα δει ποτέ την ιστοσελίδα της επιχείρησής σας εάν αυτή δεν είναι βελτιστοποιημένη ως προς το SEO. Είναι ζωτικής σημασίας να προσλάβετε μια εταιρεία που είναι ειδικοί στις υπηρεσίες SEO επιχειρήσεων παράλληλα με τον εταιρικό σχεδιασμό ιστοσελίδων. Αν και η δημιουργία ενός ιστότοπου από μια εταιρεία σχεδιασμού που γνωρίζει το SEO, είναι απίστευτα σημαντική, οι περισσότερες επιχειρήσεις προσλαμβάνουν σχεδιαστές που σχεδιάζουν απλά και μόνο την ιστοσελίδα τους με αποτέλεσμα η ιστοσελίδα τους να μην φέρνει την αναμενόμενη επισκεψιμότητα.

7. Δημιουργήστε εύκολες αγορές

Σήμερα, οι περισσότεροι άνθρωποι και χρήστες του διαδικτύου είναι πολύ απασχολημένοι και ίσως λίγο τεμπέληδες. Βλέπουν την αγορά online σαν μια άμεση ικανοποίηση για τον κόπο που κάνουν καθημερινά με τις διάφορες ασχολίες τους. Είναι σίγουρο επίσης ότι όταν το κάνουν από την άνεση του καναπέ ή του γραφείου τους, αντί να πάνε σε ένα φυσικό κατάστημα νιώθουν μεγαλύτερη ικανοποίηση μια που έχουν κάνει και τη έρευνα αγοράς τους εύκολα και γρήγορα. Εδώ η κατασκευή ενός ηλεκτρονικού καταστήματος μπορεί να βοηθήσει δραματικά. Είναι πολύ σημαντικό όμως να έχετε ένα eshop που έχει δημιουργηθεί για να βοηθά άμεσα στη διαδικασία αγοράς και να μην "χάνει" τον πελάτη στο καλάθι.

8. Δείξτε ότι η επιχείρησή σας υπάρχει και στην τοπική αγορά

Ο ιστότοπός σας γενικά είναι απλά, απόδειξη της ύπαρξής σας ως επιχείρηση στο διαδίκτυο. Χωρίς όμως τον ισχυρό συνδυασμό ιστότοπου και τοπικού SEO, η επιχείρησή σας δεν θα εμφανίζεται στο διαδίκτυο (ή στους χάρτες Google!) όταν κάποιος αναζητήσει τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας σε τοπικό επίπεδο. Πολλοί δυνητικοί πελάτες αναζητούν αυτό που χρειάζονται βάζοντας και την περιοχή στην αναζήτησή τους. Είναι κρίμα όταν διαθέτετε φυσικό κατάστημα στην περιοχή που αναζήτησε κάποιος να μην φέρει την ιστοσελίδα σας στα αποτελέσματα του Google. Σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζουν και ο χάρτες Google καθώς και το Google My Business όπου σας δίνεται η δυνατότητα να προβάλετε όχι μόνο την επιχείρησή σας αλλά και τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας. Χρειάζεται όμως και εδώ σωστή διαχείριση της καταχώρησής της επιχείρησής σας. Δείτε εδώ το πόσο σημαντικό είναι το Google My Business για την επιχείρησή μας

9. Προβληθείτε 24ώρες / 7μέρες με χαμηλό κόστος

Ο ιστότοπός σας είναι ένας διαφημιστικός πίνακας 24 ωρών, 7 ημέρες την εβδομάδα για την επιχείρησή σας. Δεν θα μπορούσατε να βρίσκεστε εκεί όταν κάποιος δυνητικός πελάτης θα αναζητούσε πληροφορίες για την επιχείρησή σας σε ώρες που είστε κλειστά. Η ιστοσελίδα σας όμως είναι online συνεχώς και αν είναι σωστά δομημένη και προβάλλει με σωστό τρόπο τις πληροφορίες που θα αναζητήσει κάποιος, τότε είναι σαν να είστε ανοιχτά και εσείς. Αυτό είναι σίγουρα ένα από τα πλεονεκτήματα κατασκευής ηλεκτρονικού καταστήματος όπου ενώ εσείς ξεκουράζεστε, αυτό λαμβάνει παραγγελίες για την επιχείρησή σας. Στην πιο απλή μορφή της μια φόρμα επικοινωνίας μπορεί να λάβει για εσάς μηνύματα ακόμη και όταν είστε κλειστά.

10. Περιγράψτε τις υπηρεσίες σας σωστά

Οι ιστοσελίδες του ιστότοπού σας θα πρέπει να περιγράφουν με σαφήνεια τις υπηρεσίες που έχει να προσφέρει η επιχείρησή σας. Εάν μπορέσετε να το κάνετε αυτό σωστά τότε θα λάβετε πιο σχετικές τηλεφωνικές κλήσεις και δυνητικούς πελάτες που αναζητούν αυτό που διαθέτετε. Να είστε όσο το δυνατό συγκεκριμένοι στο ποιές είναι οι υπηρεσίες σας ώστε να αποφεύγετε κλήσεις και μηνύματα από επισκέπτες που δεν αναζητούν αυτό που προσφέρετε. Εδώ μην ξεχνάτε ότι γράφοντας αναλυτικά για τις υπηρεσίες ή και τα προϊόντα σας δημιουργείτε περιεχόμενο που είναι πολύ σημαντικό για την κατάταξη του ιστοτόπου σας στις μηχανές αναζήτησης.

11. Δημιουργήστε αξιοπιστία στην επωνυμία σας

Ο ιστότοπός σας θα σας προσφέρει άμεση αξιοπιστία της επωνυμίας, η οποία θα οδηγήσει σε περισσότερες πωλήσεις και πελάτες. Αυτός είναι ένας πολύ σημαντικός λόγος που χρειάζεστε έναν ιστότοπο. Με τις πληροφορίες που ανεβάζετε στην ιστοσελίδα σας που αφορούν την επωνυμία σας δημιουργείτε αυτόματα καταχωρήσεις στο διαδίκτυο γι' αυτήν. Οι χρήστες του διαδικτύου που θα συναντήσουν πολλές φορές την επωνυμία σας στις αναζητήσεις τους, θα καταλάβουν ότι η επιχείρησή σας είναι εδώ για να μείνει. Ιστοσελίδες όπως προφίλ, ιστορικό, ποιοι είμαστε κ.α. βοηθούν πολύ στην δημιουργία brand και κύρους για την επιχείρησή σας.

12. Δείξτε στους επισκέπτες τα στοιχεία της επιχείρησής σας

Οι ιστοσελίδες σας πρέπει να εμφανίζουν στους επισκέπτες την επωνυμία σας, τη διεύθυνση και τον αριθμό τηλεφώνου σας, το email σας, καθώς και τον τρόπο που μπορούν να επισκευθούν τις εγκαταστάσεις σας. Χωρίς αυτές τις πληροφορίες απ' την μια μεριά οι περισσότεροι δυνητικοί πελάτες σας δεν θα ήξεραν πως να έρθουν σε επαφή μαζί σας ή πού να σας βρουν αλλά και δεν θα εμφανίζατε την επιχείρησή σας ως μια νόμιμη, εδραιωμένη επιχείρηση που θα είναι εδώ και στο μέλλον. Αυτό δεν θα ήταν εφικτό αν δεν θα διαθέτατε ιστότοπο με όλες τις παραπάνω πληροφορίες. Το να έχετε επωνυμία, τηλέφωνο και τρόπο επικοινωνίας στον ιστότοπό σας καθώς και σε άλλα κανάλια είναι επίσης εξαιρετική πληροφορία που βοηθάει στην βελτιστοποίηση για το SEO και θα ενισχύσει την καταχώρισή σας στα τοπικά αποτελέσματα.

Κατασκευή ιστοσελίδων με αποτελέσματα

Στη σημερινή εποχή, είναι πολύ σημαντικό να έχετε έναν ιστότοπο εάν είστε ιδιοκτήτης μικρής ή μεγάλης επιχείρησης. Χωρίς την κατασκευή ιστοσελίδας, οι καταναλωτές δεν θα ξέρουν ότι υπάρχετε με αποτέλεσμα το χάσιμο πολλών εσόδων. Βέβαια δεν φτάνει μόνο αυτό. Θα πρέπει η κατασκευή της ιστοσελίδας σας να πληρεί τουλάχιστον τα παραπάνω σημαντικά στοιχεία που όχι μόνο θα σας εδραιώσουν στο διαδίκτυο αλλά είναι σίγουρο ότι θα βοηθήσουν δραματικά στην αύξηση των πωλήσεων σας. Σε κάθε περίπτωση για να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα είναι απαραίτητη η βοήθεια και η υποστήριξη κάποιου ειδικού με εμπειρία. Ελάτε σε επικοινωνία μαζί μας για να σας ενημερώσουμε στο πως μπορούμε να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη της επιχείρησής σας!

Γιώργος Χατσιούλης Web Designer - Internet Marketing - Μηχανικός Συστημάτων

Γιώργος Χατσιούλης

Ο Γιώργος Χατσιούλης έχει ασχοληθεί με την κατασκευή ιστοσελίδων & Eshop, τη βελτιστοποίηση και προώθησή τους εδώ και αρκετά χρόνια. Σαν μηχανικός συστημάτων πληροφορικής έχει ενεργή δράση από το 1996. Σπούδασε στις Ηνωμένες Πολιτείες στο CUNY Computer Science και ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη από το 1994. Έχει γράψει αρκετά άρθρα στο blog της Internet Technology Solutions που αφορούν τη κατασκευή ιστοσελίδων, το SEO, τη βελτιστοποίηση και προώθηση ιστοσελίδων, καθώς και το διαδικτυακό μάρκετινγκ.


Αξιολόγηση :
(350 Αξιολογήσεις)

Κατασκευή και προώθηση ιστοσελίδων

Internet Technology Solutions

Τριών Ιεραρχών 16, 562 24 Θεσσαλονίκη

Τηλ.: +30 2311 2411 78

Κιν.: +30 6942 777 942

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου του site χωρίς την γραπτή άδεια της Internet Technology Solutions.

Γιώργος Χατσιούλης Founder & CEO

Βρείτε μας στον χάρτη

Google Partners

Πολιτική απορρήτου

Πολιτική cookies