Γράφτηκε από τον 
Υπηρεσίες βελτιστοποίησης ιστοσελίδων (SEO). Τι πρέπει να προσέξετε.

Βελτιστοποίηση ιστοσελίδων και επιλογή σωστών υπηρεσιών SEO

Όπως πολλοί θα σας πουν και ίσως το έχετε καταλάβει και εσείς η κατασκευή μιας ιστοσελίδας για την προώθηση των προϊόντων ή και των υπηρεσιών σας δε φτάνει. Πριν αρκετά χρόνια όταν ο αριθμός των ανταγωνιστών που διέθεταν ιστοσελίδες ήταν είτε ανύπαρκτος είτε πάρα πολύ μικρός κάθε ιστοσελίδα που φτιαχνόταν είχε πολύ καλά αποτελέσματα στις μηχανές αναζήτησης. Δεν είχες παρά να φτιάξεις μια σελίδα και να περάσεις έναν τίτλο πχ "Έπιπλα Θεσσαλονίκη" και βρισκόσουν στα πρώτα αποτελέσματα στο Google!

Τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ. Για να "κατακτήσεις" μια καλή κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης χρειάζεσαι κάποιον που γνωρίζει καλά το internet και έχει αρκετή εμπειρία πάνω στο SEO. Δεν είναι όμως εύκολο να επιλέξεις τον σωστό συνεργάτη γι' αυτό.  

Αναζήτηση για βελτιστοποίηση ιστοσελίδων

Κατασκευάσατε την ιστοσελίδα σας και δεν έχετε ακόμη τα επιθυμητά αποτελέσματα; Ήρθε λοιπόν η ώρα να δείτε ποιος μπορεί να σας βοηθήσει για να τη βελτιστοποιήσετε και να την προωθήσετε έτσι ώστε να την ανεβάσετε σε καλύτερες θέσεις στις μηχανές αναζήτησης. Ψάχνετε να βρείτε λοιπόν κάποιον ή κάποια που θα σας βοηθήσει και όχι μόνο θα βελτιστοποιήσει την ιστοσελίδα σας αλλά θα την προωθήσει. Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης έχει εξελιχθεί σε μια ανταγωνιστική, αναπτυσσόμενη βιομηχανία. Υπάρχουν πολλοί που είναι αναξιόπιστοι και μπορεί να σας ξεγελάσουν υποσχόμενοι πολλά. Φαίνεται ότι το διαδίκτυο γίνεται όλο και πιο πολύπλοκο, το ίδιο συμβαίνει και με αυτούς που σας υπόσχονται μια θέση στην πρώτη σελίδα στις μηχανές αναζήτησης αν όχι την πρώτη. Επιλέγοντας μια επιχείρηση που θα φέρει αποτελέσματα μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να εξεταστούν πριν να συνεργαστείτε με κάποια εταιρία που προσφέρει υπηρεσίες SEO. Αυτό το άρθρο δίνει συμβουλές για το πως θα μπορέσετε να επιλέξετε μια αξιόπιστη επιχείρηση βελτιστοποίησης ιστοσελίδων.

Αξιολογήστε τις υπηρεσίες SEO που θα σας προσφέρουν

Μπορείτε να ξεκινήσετε από την εξυπηρέτηση πελατών τις επιχείρησης. Η εξυπηρέτηση πελατών είναι πάντα ο βασικός παράγοντας που πρέπει κανείς να εξετάσει. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αξιολογήσετε μια επιχείρηση και τις υπηρεσίες SEO που θα σας προσφέρει. Μπορείτε απλά να προσπαθήσετε να ενημερωθείτε σχετικά μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας ή με αποστολή e-mail στην επιχείρηση. Ανάλογα με την ευγένεια και το χρόνο απόκρισης, μπορείτε να εκτιμήσετε αρχικά την εξυπηρέτηση των πελατών της. Αν η εταιρεία παρέχει μια σελίδα "σχετικά με μας" ή "ποιοι είμαστε" στην ιστοσελίδα τους τότε μπορείτε από εκεί να αντλήσετε κάποια συμπεράσματα για το background τους, την εξειδίκευσή τους και ποια είναι η προσωπική πλευρά της εταιρείας. Πρέπει οπωσδήποτε να ψάξετε για άλλα στοιχεία της επιχείρησης, όπως η διεύθυνση της και την τοποθεσία της.

Άμεσα αποτελέσματα στην πρώτη σελίδα ή στην πρώτη θέση στο Google;

Αποφύγετε τις εγγυήσεις των άμεσων αποτελεσμάτων ή τη θέση # 1 στις μηχανές αναζήτησης. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να εξεταστούν κατά τη βελτιστοποίηση μιας ιστοσελίδας. Οι μηχανές αναζήτησης χρησιμοποιούν διαφορετικούς αλγόριθμους και τα spiders ή bots τους μπορεί να διαφέρουν. Από μηχανή σε μηχανή τα αποτελέσματα μπορεί να είναι πολύ διαφορετικά. Θα πρέπει να αποφεύγεται κάθε εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων που προσφέρει υπηρεσίες βελτιστοποίησης SEO που εγγυάται την πρώτη θέση στα αποτελέσματα αναζήτησης. Μια αξιόπιστη επιχείρηση θα πρέπει να είναι ειλικρινής και να ενημερώνει τους δυνητικούς πελάτες της ότι καμία εταιρεία δεν μπορεί να δώσει 100% εγγύηση για τις πρώτες θέσεις στα αποτελέσματα αναζήτησης. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι μηχανές αναζήτησης για να μπορέσουν να προσφέρουν καλύτερη εμπειρία σ' αυτούς που τις χρησιμοποιούν αλλάζουν συνεχώς τους αλγόριθμούς τους. Έτσι καταφέρνουν (όπως υποστηρίζουν) να δίνουν πιο αξιόπιστα αποτελέσματα. Δεν μπορεί λοιπόν κανείς να εγγυηθεί ότι άμεσα σε μια εβδομάδα ή σε ένα μήνα θα βρίσκετε η ιστοσελίδα σας στην πρώτη θέση στο Goolge. Χρειάζεται μια πολύπλευρη και συνεχή προσπάθεια για να καταφέρει κανείς αυτό.

Εξετάστε μαρτυρίες πελατών

Οι μαρτυρίες πελατών μπορεί να προσφέρει μια πολύτιμη εικόνα κατά την αξιολόγηση της αξιοπιστίας της επιχείρησης βελτιστοποίησης ιστοσελίδων. Ένας ικανοποιημένος πελάτης είναι πάντα μια καλή ένδειξη της αποτελεσματικότητας των δραστηριοτήτων της εταιρείας και θα είναι πάντα το πιο πολύτιμο κομμάτι των πληροφοριών σχετικά με την ακεραιότητα της. Εάν είναι δυνατόν, προσπαθήστε να εντοπίσετε και να έρθετε σε επαφή με ανθρώπους που έχουν συνεργασθεί με την επιχείρηση ακόμη και σε διαφορετικού τύπου projects. Αυτό μπορεί να σας δώσει πολύ μια καλή ιδέα για το πόσο συνεργάσιμοι και αποτελεσματικοί είναι. Είναι δύσκολο να καταλάβετε και να είστε σίγουροι για τα αποτελέσματα SEO που προβάλουν στην ιστοσελίδα τους. Είναι πολλά αυτά που παίζουν ρόλο κατά τη βελτιστοποίηση της ιστοσελίδα σας και μάλιστα μεγαλύτερο ρόλο παίζει ο ανταγωνισμός. Δεν πρέπει να θεωρήσετε καλό αποτέλεσμα όταν αναφέρουν ότι έχουν ανεβάσει στην πρώτη θέση κάποια ιστοσελίδα στο παρελθόν. Εκείνη τη δεδομένη στιγμή τα δεδομένα σίγουρα ήταν πολύ διαφορετικά από ότι σήμερα και σίγουρα ο ανταγωνισμός ήταν σίγουρα μικρότερος.

Κόστος βελτιστοποίησης ιστοσελίδων

Είναι σημαντικό να εξεταστεί το κόστος της βελτιστοποίησης ιστοσελίδας σας. Λάβετε υπόψη ότι υψηλότερη τιμή δε σημαίνει απαραίτητα ότι και οι υπηρεσίες είναι πιο αποτελεσματικές. Οι τιμές για βελτιστοποίηση ιστοσελίδων που χρεώνουν οι επιχειρήσεις μπορεί να ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό. Εδώ θα πρέπει οπωσδήποτε να λάβετε υπ' όψη σας τον ανταγωνισμό και το πόσο έχει επενδύσει ο ανταγωνισμός στην ιστοσελίδα του. Αν δείτε ότι οι ιστοσελίδες των ανταγωνιστών σας είναι λίγες και δεν έχουν τουλάχιστον το βασικό SEO που απαιτεί μια ιστοσελίδα τότε δε θα πρέπει να συμφωνήσετε σε μεγάλα ποσά με την επιχείρηση που θα σας προσφέρει υπηρεσίες βελτιστοποίησης. Αν όμως οι ιστοσελίδες των ανταγωνιστών είναι όχι μόνο πολλές αλλά έχουν και backlinks και είναι βελτιστοποιημένες τότε τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά και θα χρειαστεί και χρόνος και χρήμα σε αυτή την προσπάθεια.

Η βελτιστοποίηση και προώθηση ιστοσελίδων δεν είναι απλή υπόθεση.

Η βελτιστοποίηση για τις μηχανές αναζήτησης είναι μια διαδικασία χρονοβόρα και βασίζεται στην αρχή της "δοκιμής και λάθους" που απαιτεί έρευνα, σκληρή δουλειά και αφοσίωση. Πρέπει λοιπόν να επιλέξετε κάποιον που θα είναι αξιόπιστος, συνεργάσιμος και αποτελεσματικός. Θα είναι κάποιος που θα πρέπει να γνωρίζει καλά το αντικείμενο και να έχει τη βελτιστοποίηση μέσα στις κύριες ασχολίες του και όχι σαν δεύτερη δουλειά. Θα έχει ασχοληθεί αρκετά χρόνια έτσι ώστε να έχει αρκετή εμπειρία με τη βελτιστοποίηση και προώθηση ιστοσελίδων. Η επιλογή κάποιου για τη βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας μας λοιπόν δεν είναι απλή υπόθεση απαιτεί υπομονή και καλή έρευνα γιατί όπως είδαμε παραπάνω υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που πρέπει να εξεταστούν πριν αποφασίσετε να συνεργαστείτε με κάποια εταιρία που προσφέρει βελτιστοποίηση και προώθηση ιστοσελίδων.

Γιώργος Χατσιούλης Web Designer - Internet Marketing - Μηχανικός Συστημάτων

Γιώργος Χατσιούλης

Ο Γιώργος Χατσιούλης έχει ασχοληθεί με την κατασκευή ιστοσελίδων & Eshop, τη βελτιστοποίηση και προώθησή τους εδώ και αρκετά χρόνια. Σαν μηχανικός συστημάτων πληροφορικής έχει ενεργή δράση από το 1996. Σπούδασε στις Ηνωμένες Πολιτείες στο CUNY Computer Science και ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη από το 1994. Έχει γράψει αρκετά άρθρα στο blog της Internet Technology Solutions που αφορούν την κατασκευή ιστοσελίδων, το SEO, τη βελτιστοποίηση και προώθηση ιστοσελίδων, καθώς και το διαδικτυακό μάρκετινγκ.


Αξιολόγηση :
(159 Αξιολογήσεις)

Κατασκευή και προώθηση ιστοσελίδων

Internet Technology Solutions

Τριών Ιεραρχών 16, 562 24 Θεσσαλονίκη

Τηλ.: +30 2311 2411 78

Κιν.: +30 6942 777 942

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου του site χωρίς την γραπτή άδεια της Internet Technology Solutions.

Γιώργος Χατσιούλης Founder & CEO

Βρείτε μας στον χάρτη

Google Partners