Γράφτηκε από τον 
Πως να κάνετε καλύτερη βελτιστοποίηση για τις μηχανές αναζήτησης (SEO) από τον ανταγωνισμό

Πώς να πετύχετε καλύτερη βελτιστοποίηση για τις μηχανές αναζήτησης (SEO) από τον ανταγωνισμό.

Βήματα για βελτιστοποίηση SEO.

Το πρόβλημα με τη βελτιστοποίηση των μηχανών αναζήτησης είναι ότι σχεδόν όλοι οι ιδιοκτήτες ιστοσελίδων και οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων προσπαθούν να βελτιώσουν τα αποτελέσματα στις μηχανές αναζήτησης για την ιστοσελίδα τους είτε μόνοι τους είτε αναθέτοντάς το στους ειδικούς. Αυτό δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη δεδομένου ότι βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης SEO θεωρείται ως το κλειδί στο να έχουμε επιτυχημένη προβολή στο internet. Αυτό σημαίνει είναι ότι για να καταφέρνουμε να βρισκόμαστε μπροστά από τον ανταγωνισμό, τότε θα πρέπει να βελτιώνουμε το SEO των ιστοσελίδων μας πολύ πιο αποτελεσματικά από τον ανταγωνισμό. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να έχουμε αποτελέσματα και θα πρέπει να τον πάρουμε πολύ στα σοβαρά. Παρακάτω θα δείτε μερικές προτάσεις για το πώς μπορείτε να ξεφύγετε από τον ανταγωνισμό:

Λέξεις - κλειδιά

Ένα σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι η έρευνα των λέξεων-κλειδιών και πρέπει να γίνει σωστά. Όταν έχετε εντοπίσει τις λέξεις-κλειδιά για χρήση στις σελίδες του site σας, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτές τις λέξεις-κλειδιά στις σωστές θέσεις. Οι σωστές θέσεις περιλαμβάνουν ενθέσεις από τις λέξεις-κλειδιά στις ετικέτες τίτλου, τις ετικέτες Meta και το Alt για τις εικόνες. Οι σύνδεσμοι πρέπει να διαμορφωθούν κατάλληλα και να περιλαμβάνουν τις λέξεις κλειδιά. Όταν χρησιμοποιείτε τις λέξεις-κλειδιά σχετικές με το περιεχόμενο σας, θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι θα πρέπει να το κάνετε με προσοχή. Δε θα πρέπει να το παρακάνετε με τη χρήση των λέξεων-κλειδιών. Με βάση τις εμπειρίες που έχουμε η πυκνότητα των λέξεων κλειδιών δε θα πρέπει να υπερβαίνει το 2% στο περιεχόμενό μας. Ακόμη και για την τοποθέτηση των λέξεων-κλειδιών, υπάρχει ένας γενικός κανόνας. Για πολλούς, το καλύτερο είναι να βάλετε τη λέξη-κλειδί στον τίτλο, την πρώτη πρόταση, το δεύτερο εδάφιο, και στην τελευταία φράση. Φυσικά, αυτό εξαρτάται από άλλους παράγοντες όπως το κείμενο και οι εικόνες που έχουμε στη σελίδα όπου κάνουμε SEO βελτιώσεις.

Περιεχόμενο

Για να γίνει σωστά η αναγνώριση των λέξεων-κλειδιών από τις μηχανές αναζήτησης θα πρέπει να έχουμε και χρήσιμο περιεχόμενο. Οι χρήστες και οι επισκέπτες της ιστοσελίδας μας θα πρέπει να βρει σχετικά γρήγορα αυτό που θέλει από το περιεχόμενο που θα διαβάσει. Όσο καλύτερο και ευανάγνωστο είναι το περιεχόμενο στην ιστοσελίδα μας, τόσο υψηλότερες είναι η πιθανότητες να αποτιμάται σωστά και από τις μηχανές αναζήτησης. Επίσης, το περιεχόμενο που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα μας θα πρέπει να ενημερώνεται τακτικά. Το κατά πόσον η ενημέρωση είναι καθημερινή ή εβδομαδιαία στην πραγματικότητα δεν έχει σημασία. Φυσικά, το κείμενό μας δε θα πρέπει να είναι αντιγραμμένο από κάποια άλλη σελίδα στο internet. Οι μηχανές αναζήτησης διαθέτουν "έξυπνους" αλγόριθμους, με καλύτερο αυτό της Google, όπου καταλαβαίνουν ότι το περιεχόμενό μας υπάρχει και αλλού με αποτέλεσμα να αξιολογήσουν δυσμενέστατα την ιστοσελίδα μας (penaltize) και να μας κατατάξουν πολύ χαμηλά στα αποτελέσματα. Πάντα μιλώντας για τα άρθρα μας, θα πρέπει να έχει έναν τίτλο που μιλά για το πραγματικό περιεχόμενο που θα ακολουθήσει. Τα άρθρα που μπορούν να αναρτηθούν στο site μπορεί να γραφτούν από εσάς ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε περιεχόμενο που έχει χρησιμοποιηθεί κάπου αλλού. Όταν το κάνετε αυτό, βεβαιωθείτε ότι έχετε αναδημοσιεύσει το περιεχόμενο με τη συγκατάθεση του συγγραφέα και δηλώστε το αυτό κάπου μέσα στο κείμενο της σελίδας σας. Εάν δεν είστε καλοί στο γράψιμο άρθρων, τότε μπορείτε να αφήσετε άλλους να γράψουν το περιεχόμενο για εσάς. Η επένδυση για αυτό είναι ελάχιστη, αλλά οι αποδόσεις μπορεί να είναι τεράστιες όταν ο συγγραφέας είναι εξειδικευμένος και έμπειρος. Εδώ θα πρέπει να προσέξετε να μην υπάρχει το ίδιο κείμενο και κάπου αλλού στο διαδίκτυο, γιατί έχουν παρατηρηθεί και τέτοια φαινόμενα.

Χάρτη ιστοτόπου

Πολύ βασικό είναι να δημιουργήσετε ένα χάρτη ιστοστόπου (site map) για την Google που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τη μηχανή αναζήτησης. Σε όλα τα CMS υπάρχουν εργαλεία που μπορεί να σας καθοδηγήσουν στη δημιουργία του χάρτη ιστοτόπου (site map). Χρησιμοποιήστε το site map που θα δημιουργήσετε για να καταχωρίσετε την ιστοσελίδα σας στο Google Webmaster Tools.

Backlinks

Άλλη καλή κίνηση είναι να δημοσιεύσετε τα άρθρα σας σε καταλόγους άρθρων και άλλες ιστοσελίδες υποβολής άρθρου. Αυτά τα άρθρα σας θα πρέπει να έχουν συνδέσμους που θα οδηγούν πίσω στην ιστοσελίδα σας. Είναι τα λεγόμενα backlinks. Αυτή είναι μια καλή κίνηση για τις μηχανές αναζήτησης όπως το να δούμε το PR των σελίδων όπου θα δημοσιεύσουν τα άρθρα μας αλλά και τη σχετικότητα με αυτό που δημοσιεύουμε. Όσο υψηλότερη είναι η κατάταξη του δικτυακού τόπου που οδηγεί στο site σας, τόσο το καλύτερο και όσο πιο σχετικό είναι το θέμα του τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα πάρετε από τις μηχανές αναζήτησης.

Συμβουλές Google

Τέλος, το καλύτερο είναι αν μπορείτε να διαβάσετε τις προτάσεις που προσφέρονται από την Google. Η γιγαντιαία μηχανή αναζήτησης έχει συντάξει κατευθυντήριες γραμμές, σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές που πρέπει να υιοθετηθούν από οποιονδήποτε επιθυμεί να τραβήξει την προσοχή από το Google.

Ακολουθώντας όλες τις παραπάνω ενέργειες βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης που σας προτείναμε, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι οι προσπάθειές σας θα δημιουργήσουν καλύτερες αποδόσεις στο SEO από ό,τι ο ανταγωνισμός.

Γιώργος Χατσιούλης Web Designer - Internet Marketing - Μηχανικός Συστημάτων

Γιώργος Χατσιούλης

Ο Γιώργος Χατσιούλης έχει ασχοληθεί με την κατασκευή ιστοσελίδων & Eshop, τη βελτιστοποίηση και προώθησή τους εδώ και αρκετά χρόνια. Σαν μηχανικός συστημάτων πληροφορικής έχει ενεργή δράση από το 1996. Σπούδασε στις Ηνωμένες Πολιτείες στο CUNY Computer Science και ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη από το 1994. Έχει γράψει αρκετά άρθρα στο blog της Internet Technology Solutions που αφορούν την κατασκευή ιστοσελίδων, το SEO, τη βελτιστοποίηση και προώθηση ιστοσελίδων, καθώς και το διαδικτυακό μάρκετινγκ.


Αξιολόγηση :
(112 Αξιολογήσεις)

Κατασκευή και προώθηση ιστοσελίδων

Internet Technology Solutions

Τριών Ιεραρχών 16, 562 24 Θεσσαλονίκη

Τηλ.: +30 2311 2411 78

Κιν.: +30 6942 777 942

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου του site χωρίς την γραπτή άδεια της Internet Technology Solutions.

Γιώργος Χατσιούλης Founder & CEO

Βρείτε μας στον χάρτη

Google Partners