Γράφτηκε από τον 
Κατασκευή ιστοσελίδων Θεσσαλονίκη τιμές

Ποιές είναι οι τιμές κατασκευής ιστοσελίδων σήμερα;

Είναι αλήθεια ότι δεν υπήρξε ποτέ ούτε υπάρχει κάποιος γενικός τιμοκατάλογος για την κατασκευή ιστοσελίδων μια που κάθε επιχείρηση ή εταιρία έχει διαφορετικές ανάγκες προβολής και η ιστοσελίδα μιας επιχείρησης με τη σειρά της είναι επομένως διαφορετική. Υπάρχουν, όπως όλοι γνωρίζουμε, ιστοσελίδες επιχειρήσεων που αποτελούνται από μερικές σελίδες και άλλες με πολύ περισσότερες σελίδες αλλά και διαφορετικές web εφαρμογές όπως πχ ένα ηλεκτρονικό κατάστημα.

Εδώ θα βρείτε όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε για το κόστος της επένδυσης για την κατασκευή ιστοσελίδας ή επανασχεδιασμού του site σας προτού ξεκινήσετε την επένδυσή σας.

Πόσο κοστίζει ένας σχεδιασμός ή επανασχεδιασμός μιας εμπορικής ιστοσελίδας σήμερα;

Ποιές είναι οι τιμές κατασκευής ιστοσελίδων για την επιχείρησή σας;

Σε γενικές γραμμές: Ο σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας που θα μπορούσατε να κάνετε μόνοι σας είναι η πιο οικονομική επιλογή. Η τιμή κατασκευής ιστοσελίδας, θα μπορούσε να πει κάποιος ότι μπορεί να κυμαίνεται από 100€ έως και 3.000€. Ένας απλός προσαρμοσμένος σχεδιασμός ιστότοπου που θα αναλάβει μια εταιρεία μπορεί να κοστίσει από 15.000€ έως 30.000€. Οι μεγαλύτεροι και πιο περίπλοκοι ιστότοποι θα κοστίζουν από 40.000€ έως 75.000€ ή περισσότερο αναλόγως με το τι θα περιλαμβάνουν και τις τιμές της εταιρίας που θα συνεργαστείτε.

Τώρα που οι περισσότερες επιχειρήσεις κατανοούν την αξία του εισερχόμενου μάρκετινγκ, οι επιχειρηματικοί ιστότοποι γενικά βελτιώνονται. Οι ιστοσελίδες είναι πιο γρήγορες, πιο κομψές, πιο φιλικές προς κινητές συσκευές και πάνω απ' όλα πιο χρήσιμες. Αυτό βέβαια διευκολύνει πολύ τον καταναλωτή, αλλά από την άλλη μεριά κάνει τη δικιά σας δουλειά πολύ πιο δύσκολη.

Οι τιμές κατασκευής ιστοσελίδων μπορεί να ποικίλουν πάρα πολύ, από μερικές εκατοντάδες ευρώ, στην περίπτωση που ασχοληθείτε μόνοι σας με την βοήθεια ενός προγραμματιστή, έως χιλιάδες ευρώ για μια πολύ προηγμένη ιστοσελίδα με ειδικές λειτουργίες για έναν οργανισμό ή μεγάλη επιχείρηση.

Παρακάτω, θα κατατάξουμε τις τιμές κατασκευής ιστοσελίδων σε τρεις κατηγορίες:

Από όπου και αν ξεκινάτε και όποιος και αν είναι ο προϋπολογισμός σας, αυτό το άρθρο θα σας δώσει μια καλή ιδέα για το τι να περιμένετε.

Όπως για όλα τα πράγματα, η τιμή της κατασκευής ή του επανασχεδιασμού μιας ιστοσελίδας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό στην προσφορά και τη ζήτηση. Όταν το διαδίκτυο ήταν ακόμα σχετικά κάτι το καινούργιο, οι επιχειρήσεις δεν καταλάβαιναν πόσο πολύτιμη ήταν μια ιστοσελίδα, επομένως δεν ήταν διατεθειμένες να πληρώσουν υψηλό τίμημα. Απ' την άλλη μεριά όσο πιο ανταγωνιστικό γίνεται το περιβάλλον του διαδικτύου με τον αριθμό των ιστοσελίδων να αυξάνεται τόσο και η τιμή τους ανεβαίνει.

Φυσικά, η αυξημένη ζήτηση και ο ανταγωνισμός δεν είναι οι μόνοι παράγοντες που καθορίζουν την τιμή, ωστόσο.

Με το πέρασμα του χρόνου, οι σχεδιαστές ιστοσελίδων έχουν βελτιώσει τις τεχνικές τους και έχουν πρόσβαση σε περισσότερα και πολύ καλύτερα εργαλεία. Από τη μία πλευρά, η δημιουργία ενός ιστότοπου με αξιοπρεπή εμφάνιση είναι ευκολότερη από ποτέ με κατασκευαστές όπως το Squarespace και το Wix. Από την άλλη όμως, η δημιουργία μιας πραγματικά αξιόλογης ιστοσελίδας με στρατηγική για την επιχείρηση απαιτεί περισσότερη δουλειά από ποτέ. Είναι γεγονός ότι λόγω του ανταγωνισμού αλλά και των απαιτήσεων της αγοράς μια επιχείρηση για να έχει αποτελέσματα από την ιστοσελίδα της πρέπει να δημιουργήσει μια αρκετά αξιόλογη ιστοσελίδα. Δε φτάνει απλά να δημοσιεύσει σε αυτήν τις πληροφορίες επικοινωνίας της, με τι ασχολείται ή τι προϊόντα διαθέτει στην αγορά. Η ιστοσελίδα της πρέπει να είναι σωστά σχεδιασμένη και να περιλαμβάνει πολύ περισσότερο περιεχόμενο από όσο χρειαζόταν πριν μερικά χρόνια.

Επιπλέον, οι απαιτήσεις για μια βελτιστοποιημένη ιστοσελίδα έχουν γίνει πιο αυστηρές. Η εστίαση στην ταχύτητα της σελίδας, την προσβασιμότητα και την εμπειρία χρήστη είναι πιο σημαντικά από ποτέ.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τρεις από τις πιο δημοφιλείς μεθόδους: Να δημιουργήσετε μόνοι σας την ιστοσελίδα σας με ένα διαδικτυακό εργαλείο, να προσλάβετε έναν ελεύθερο επαγγελματία (Freelancer) ή να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες μιας διαφημιστικής εταιρείας (Digital Agency).

Η τιμή κατασκευής ιστοσελίδας που θα δημιουργήσετε μόνοι σας.

Σε γενικές γραμμές, όσο λιγότερα χρήματα διαθέσετε, τόσο περισσότερο χρόνο θα πρέπει να αφιερώσετε αλλά και ταλαιπωρία ώστε να κάνετε την ιστοσελίδα της επιχείρησής σας όπως τη θέλετε και της αξίζει — και πιθανότατα δε θα πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα χωρίς να χρειαστεί γράψετε κάποια κομμάτια κώδικα και να κάνετε αλλαγές που απαιτούν γνώσεις προγραμματιστή.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κανένα πρότυπο (theme) που να μπορεί να προσαρμοστεί 100% για κάθε επιχειρηματική ιστοσελίδα. Ο δημιουργός της ιστοσελίδας θα πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίζει και να έχει τη δυνατότητα να γράψει και μερικά κομμάτια κώδικα ώστε να κάνει τις απαιτούμενες αλλαγές. Εδώ θα πρέπει να λάβουμε υπ' όψη μας ότι θα πρέπει να έχει και καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας μια που όλες οι οδηγίες που θα λάβει για το theme ή το template θα είναι στα Αγγλικά.

Νεοσύστατες επιχειρήσεις με περιορισμένους προϋπολογισμούς, μια που δεν διαθέτουν κάποιον προγραμματιστή (web developer) συχνά, λόγω των συνθηκών, ξεκινούν από ιστοσελίδες με περιορισμένες δυνατότητες. Τα βασικότερα συστήματα διαχείρισης περιεχομένου (Content Management Systems) είναι το Joomla και το Wordpress με πιο δημοφιλή από τα δύο το Wordpress, με μεγάλη διαφορά.Το ThemeForest προσφέρει πολλά οικονομικά θέματα ιστοσελίδων (themes) για να επιλέξετε (ειδικά για το WordPress) που συνήθως κοστίζουν περίπου 60€ έως 100€. Απ΄την άλλη υπάρχουν πολλές εταιρίες που διαθέτουν πολλά και διαφορετικά templates για Joomla που και εδώ οι τιμές τους κυμαίνονται στα ίδια χρήματα.

Κατασκευή ιστοσελίδων με Joomla ή Wordpress CMS

Βέβαια, εκτός του ότι θα χρειαστεί να μάθετε πως λειτουργεί το σύστημα διαχείριστης περιεχομένου (Joomla ή Wordpress), θα πρέπει να γνωρίζετε το πως λειτουργεί ένας server φιλοξενίας, ένα όνομα χώρου (domain name), πως δημιουργείς διευθύνσεις email και αρκετά άλλα ώστε να μπορέσετε να δημιουργήσετε μια εταιρική ιστοσελίδα. Ένα άλλο πρόβλημα που μπορεί να συναντήσετε είναι το ότι όλα τα θέματα καθώς και οι εφαρμογές είναι γραμμένα στα αγγλικά και επομένως θα πρέπει να μπορείτε να κάνετε τις μεταφράσεις τους στα ελληνικά ώστε να δημιουργήσετε μια ιστοσελίδα στην γλώσσα που θα μπορεί να διαβάσει ο υποψήφιος πελάτης σας αν απευθύνεστε στην ελληνική αγορά.

Τα κύρια στοιχεία που δεν θα πρέπει να παραβλέψετε στην επιλογή του theme ή template σας:

  • Το επίπεδο προσαρμογής που μπορείτε να επιτύχετε. Πόσο εύκολο είναι δηλαδή να κάνετε αλλαγές ώστε να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
  • Πόσο εύκολο είναι να κάντε τις ενημερώσεις τους ώστε να έχετε μια ασφαλή ιστοσελίδα χωρίς προβλήματα που θα μπορούσε να δημιουργήσει κάποιος χάκερ.
  • Ποια πρότυπα (templates) περιλαμβάνονται, ώστε να γνωρίζετε την επεκτασιμότητά τους.
  • Ποιες εφαρμογές συμπεριλαμβάνονται, ώστε να ξέρετε τις λειτουργίες και τις δυνατότητες που τελικά θα σας παρέχουν.

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω για να καταφέρετε να δημιουργήσετε την ιστοσελίδα που αρμόζει στην επιχείρησή σας με τον πιο πάνω τρόπο θα πρέπει να αφιερώσετε αρκετό χρόνο ώστε να μάθετε πως λειτουργεί το σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (Wordpress ή Joomla) αλλά και η προσαρμογή ενός θέματος στις ανάγκες σας.

Το κόστος πρόσληψης ελεύθερου επαγγελματία (freelancer) για κατασκευή ή επανασχεδιασμό ιστοσελίδας.

Η επόμενη επιλογή για την κατασκευή της ιστοσελίδας της επιχείρησής σας είναι η πρόσληψη ενός ανεξάρτητου σχεδιαστή ιστοσελίδων (Freelancer - Web Developer). Οι διάφοροι προγραμματιστές / σχεδιαστές ιστοσελίδων έχουν διάφορα επίπεδα ταλέντου και χρεώνουν ανάφλογα.

Ανάλογα με τους στόχους σας, θα μπορέσετε να βρείτε έναν ελεύθερο επαγγελματία που θα σας χρεώσει από 500€ έως και 1500€ για έναν απλό ιστότοπο και άνω των 2.000€ έως 10.000€ (ή και περισσότερα) για έναν μεγαλύτερο ιστότοπο με διάφορα σχέδια προτύπων και προσαρμοσμένα χαρακτηριστικά, web εφαρμογές, φόρμες επικοινωνίας, φόρμες πληρωμών και άλλα συμπεριλαμβάνοντας μια πιο επαγγελματική αισθητική από ότι μπορείτε να δημιουργήσετε μόνοι σας.

Αυτό που θα δείτε και θα καταλάβετε μέσα από αυτή τη διαδικασία κατασκευής ιστοσελίδας με προγραμματιστή, είναι ότι όσο πιο έμπειρος είναι ο προγραμματιστής που συνεργάζεστε τόσο πιο οικονομική θα είναι και η κατασκευή της ιστοσελίδας σας. Επιπλέον, ο χρόνος παράδοσης θα είναι και αυτός συντομότερος. Για παράδειγμα, εάν ο προγραμματιστής σας είναι έμπειρος και ταλαντούχος και μπορεί να δημιουργήσει για εσάς ένα προσαρμοσμένο εργαλείο αυτο-επιλογής στις δικές σας ανάγκες, όπως πχ ένα πρόγραμμα διαμόρφωσης προϊόντων, τότε και πιο σύντομα θα σας το παραδώσει αλλά και πιο οικονομικό τελικά θα είναι. Είναι σίγουρο ότι με την εμπειρία του θα βρει άμεσα και θα χρησιμοποιήσει έτοιμα εργαλεία που προσαρμόζοντάς τα στις δικές σας προδιαγραφές θα παραδώσει το έργο πολύ συντομότερα και με πολύ χαμηλότερη τιμή χωρίς εσείς να χρειάζεται να ασχοληθείτε με κάποιο προγραμματισμό.

Όσο αναφορά τον σχεδιασμό της ιστοσελίδας σας, ένας προγραμματιστής θα σας παραδώσει ένα σχεδιασμό που να φαίνεται και θα λειτουργεί σωστά χωρίς κάποια σοβαρά ελαττώματα. Το πιο πιθανό είναι να σχεδιάσει αρχικά για εσάς μερικές μακέτες αφού συζητήσετε τις ιδέες που έχετε για το πως θέλετε να φαίνεται η ιστοσελίδα σας ώστε να έχετε μια καλή ιδέα για το τι θα ακολουθήσει και στη συνέχεια θα υλοποιήσει αυτό που σας αρέσει περισσότερο.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο προγραμματιστής - σχεδιαστής επικεντρώνεται κυρίως στο να προσφέρει την αισθητική που του περιγράφετε, ενώ προτείνει ορισμένες λειτουργίες για τη βελτίωση της εμπειρίας χρήστη.

Κατασκευή ιστοσελίδων σε συνεργασία με freelancer

Το μειονέκτημα της κατασκευής ιστοσελίδας από κάποιο προγραμματιστή είναι ότι γενικά οι προγραμματιστές, που δεν έχουν την απαραίτητη εμπειρία, τείνουν να πειραματίζονται, με αποτέλεσμα το έργο να διαρκέσει περισσότερο απ' όσο πρέπει ειδικά στην περίπτωση που προσπαθήσουν να κάνουν τα πάντα μόνοι τους ή έχουν αναλάβει πολλά έργα ταυτόχρονα. Στα μειονεκτήματα θα προσθέταμε ότι ενδεχομένως να μην μπορούν να σας προσφέρουν πολλές γνώσεις όσο αναφορά το marketing, εκτός των γνώσεων σχεδιασμού και ανάπτυξης. Μην ξεχνάτε ότι είναι προγραμματιστές ή και σχεδιαστές (graphic designers) και δεν έχουν σπουδάσει σε κάποιο τμήμα μάρκετινγκ.

Απ' την άλλη μεριά ένα βασικό πλεονέκτημα είναι ότι με έναν προγραμματιστή μπορείτε να δουλέψετε πολύ κοντά και να έχετε άμεση και προσωπική επαφή. Έτσι τις περισσότερες φορές θα μπορέσετε να ζητήσετε αλλαγές, θα πάρετε συμβουλές και γενικά θα συνεργαστείτε πολύ καλύτερα από μια απρόσωπη μεγάλη εταιρία διαφημίσεων (Digital Agency). Αυτό μπορεί να βοηθήσει τα μέγιστα ώστε το έργο να ολοκληρωθεί πολύ σύντομα. Μη ξεχνάτε ότι ένας ελεύθερος προγραμματιστής είναι πιο ευέλικτος και σίγουρα πιο άμεσος!

Συμπερασματικά, εάν δεν έχετε τον χρόνο ή τη διάθεση να κατασκευάσετε μόνοι σας την ιστοσελίδα της επιχείρησή σας, πιθανότατα θα μπορείτε να βρείτε έναν ελεύθερο επαγγελματία - προγραμματιστή που να ταιριάζει στον προϋπολογισμό σας. Απλώς θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι η τιμή του έργου σας θα ανέβει ή θα μειωθεί ανάλογα με το πόσο μεγάλο και περίπλοκο είναι αυτό και πόσο έμπειρος θα είναι ο συνεργάτης προγραμματιστής σας.

Το κόστος πρόσληψης πρακτορείου (Digital Agency) για την κατασκευή της ιστοσελίδας σας

Η άλλη επιλογή είναι να συνεργαστείτε με μια διαφημιστική εταιρεία που θα χειριστεί την κατασκευή ή τον επανασχεδιασμό της ιστοσελίδας σας. Μέσω αυτής της συνεργασίας έχετε πρόσβαση σε μια ομάδα έμπειρων ειδικών που πιθανόν να έχουν εμπειρία με στόχους σαν τους δικούς σας ώστε να σχεδιάσουν μια ιστοσελίδα όπως τη δικιά τους. Ωστόσο, όπως θα περίμενε κανείς, μια κατασκευή ιστοσελίδας μέσω διαφημιστικού πρακτορείου κοστίζει πολύ περισσότερο, οπότε να είστε έτοιμοι να βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη σας.

Ένας απλός σχεδιασμός ή κατασκευή ιστοσελίδας μπορεί να κοστίσει από 15.000€ έως 30.000€ ανάλογα με το μέγεθος της, ενώ ιστοσελίδες με μεγάλο αριθμό σελίδων, προσαρμοσμένη λειτουργικότητα και περισσότερες μοναδικές ανάγκες μπορεί να κοστίσουν μεταξύ 40.000€ και 75.000€ ή ακόμη περισσότερο.

Αυτό μπορεί να φαίνεται παράλογο σε σύγκριση με τις άλλες επιλογές, αλλά είναι αλήθεια ότι η συνεργασία με μια εταιρεία digital agency προχωρά πολύ βαθύτερα από έναν επιφανειακό σχεδιασμό. Οι εταιρείες γενικά αφιερώνουν ίσο χρόνο σε περιεχόμενο, εμπειρία χρήστη, βελτιστοποίηση ποσοστού μετατροπών και οτιδήποτε άλλο κάνει την ιστοσελίδα σας πολύτιμο πλεονέκτημα για την εταιρεία σας. Όλα αυτά βέβαια γίνονται για να σας βοηθήσουν να επιτύχετε πραγματικά τους στόχους σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων σε συνεργασία Digital Agency

Αυτό που ξεχωρίζει ένα digital agency από τους περισσότερους ανεξάρτητους σχεδιαστές ιστοσελίδων είναι ο όγκος της στρατηγικής που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία ενός ισχυρού και αποτελεσματικού μηχανήματος παραγωγής δυνητικών πελατών για την επιχείρησή σας.

Μια τυπική τέτοια εταιρεία θα συνεργαστεί μαζί σας για να χαρτογραφήσει την αρχιτεκτονική του χάρτη της ιστοσελίδας σας, ώστε να κατανοήσετε τη δομή του ιστότοπού σας και τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες θα πλοηγηθούν σε αυτόν. Θα εξετάσουν επίσης τα ιστορικά δεδομένα σας για να κάνουν προτάσεις σχετικά με το τι θα λειτουργήσει καλύτερα για τους συγκεκριμένους χρήστες σας - όλα με στόχο την καλύτερη και πιο εύκολη πλοήγηση των χρηστών στην ιστοσελίδα σας.

Όταν συνεργάζεστε με μια διαφημιστική εταιρία αποκτάτε πρόσβαση σε μια σειρά ειδικών που μπορούν να αντλήσουν από τη συνδυασμένη πολυετή πείρα τους στον σχεδιασμό, την ανάπτυξη, τη στρατηγική, το περιεχόμενο, τις δοκιμές και πολλά άλλα ώστε να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Δεν είστε περιορισμένοι σε ένα ή δύο άτομα, όπως είναι συνήθως οι προγραμματιστές, με περιορισμένη εμπειρία σε στρατηγικές μάρκετινγκ.

Εάν έχετε τον προϋπολογισμό για να προσλάβετε μια εταιρεία ψηφιακού μάρκετινγκ, αξίζει τον κόπο να κάνετε μια έρευνα αγοράς και ακόμη να συνεργαστείτε μαζί τους γιατί έτσι έχετε περισσότερες διαθέσιμες επιλογές. Φυσικά, σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να σκεφθείτε σοβαρά αν ο προϋπολογισμός σας θα σας επιτρέψει να αναλάβετε το κόστος μιας τέτοιας συνεργασίας που σίγουρα θα είναι πολύ περισσότερο απ' το αν συνεργαστείτε με κάποιο προγραμματιστή.

Συνεχής βελτίωση μέσω σχεδιασμού με γνώμονα την ανάπτυξη

Ξεκινώντας την κατασκευή της ιστοσελίδας της επιχείρησής σας είναι πραγματικά μια συναρπαστική εμπειρία, αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει αργότερα να την αφήσετε στην τύχη της έως ότου χρειαστεί να την επανασχεδιάσετε ξανά σε τρία ή τέσσερα χρόνια. Θα πρέπει να την ενημερώνετε συχνά, να φροντίζετε συνεχώς να είναι σχεδιασμένη ώστε να προβάλει τις δραστηριότητες ή και τα προϊόντα της επιχείρησή σας με σύγχρονο τρόπο ώστε να είναι πάντοτε ανταγωνιστική. Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για να σκεφτείτε τη συνεργασία σας με μια εταιρεία digital marketing και την ομάδα ειδικών στην οποία θα έχετε πρόσβαση ή ακόμη και κάποιο προγραμματιστή με γνώσεις μάρκετινγκ σε μόνιμη βάση. Πρόκειται για μια διαδικασία που ακολουθούν αυτές οι εταιρίες επανασχεδιασμού της ιστοσελίδας σας που βοηθά να δημιουργήσετε μια ισχυρότερη παρουσία στο διαδίκτυο από μήνα σε μήνα χρησιμοποιώντας δεδομένα χρήστη ώστε να βελτιωθεί η εμπειρία των χρηστών & επισκεπτών της ιστοσελίδα σας.

Όπως ένα φυτό χρειάζεται νερό, φως, φροντίδα και προσοχή για να γίνει δυνατό και να ευδοκιμήσει, έτσι είναι και η ιστοσελίδα σας. Πρέπει να παρακολουθείται, να ενημερώνεται τακτικά και να βαθμονομείται εκ νέου τόσο για να αντικατοπτρίζει τις αλλαγές στην επιχείρησή σας όσο και για να ανταποκρίνεται στις εξελισσόμενες ανάγκες των δυνητικώνπελατών σας και όλης της αγοράς.

Ξέρω τι σκέφτεστε, "Ακούγεται ακριβό". Και ναι, υπάρχει μια επένδυση που πρέπει να κάνετε για να βελτιώνετε συνεχώς την ιστοσελίδα σας.

Θα μπορούσατε να περιμένετε έναν προϋπολογισμό από 1.000€ έως και 3.000€ το μήνα ώστε να διατηρείτε την ιστοσελίδα της επιχείρησής σας με υψηλά στάνταρντ με γνώμονα πάντοτε την ανάπτυξη της εταιρείας σας, ανάλογα με το πόσο επιθετικοί είναι οι στόχοι σας και πόσο είστε διατεθειμένοι να εστιάσετε σε έρευνα και ενημερώσεις.

Εάν ακολουθείτε αυτήν τη διαδικασία, θα πρέπει τουλάχιστον κάθε τρίμηνο θα συνεργάζεστε με την ομάδα μιας εταιρείας ψηφιακού μάρκετινγκ για να εντοπίσετε τους σημαντικότερους τομείς για βελτίωση στην ιστοσελίδα σας με βάση τα δεδομένα χρηστών. Θα προγραμματίζετε δοκιμές και πειράματα για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα. Θα προσαρμόσετε τη σχεδίασή της σύμφωνα με την εμπειρία χρήστη (UX) ώστε να παρέχετε στους χρήστες σας τον ιστότοπο που θέλουν.

Ο σχεδιασμός με γνώμονα την ανάπτυξη είναι μια διαδικασία συνεργασίας που εξουσιοδοτεί την ομάδα της εταιρίας που θα συνεργάζεστε να επικεντρωθεί στα στοιχεία της ιστοσελίδας που θα επιφέρουν τη μεγαλύτερη βελτίωση στους πελάτες σας.

Πώς επηρεάζει το περιεχόμενο της κατασκευής ιστοσελίδων τις τιμές;

Το περιεχόμενο είναι αυτό που κάνει τον ιστότοπό σας να κατατάσσεται στις μηχανές αναζήτησης, ωθεί τον επισκέπτη να αναλάβει δράση και να επισκεφτεί την ιστοσελίδα σας και καθιστά την εταιρεία σας ως πηγή πληροφοριών και ειδικό που πρέπει να εμπιστεύονται οι αγοραστές.

Σίγουρα μια ιστοσελίδα όμορφα σχεδιασμένη με όμορφα γραφικά ελκύει τον χρήστη, βοηθά στην αποτελεσματική παράδοση του μηνύματός σας και βελτιώνει την εμπειρία του — αλλά χωρίς να διαθέτει το σωστό περιεχόμενο, η σχεδίαση δεν έχει πραγματικά μεγάλη σημασία.

Αρκετοί σχεδιαστές ιστοσελίδων (web designers) είτε θα έχουν κάποιον συγγραφέα περιεχομένου (content writter) με τον οποίο συνεργάζονται είτε θα μπορούσαν να συνεργαστούν με ένα συγγραφέα που θα προσλάβετε εσείς. Είτε έτσι είτε αλλιώς, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι και ο προγραμματιστής αλλά και ο συγγραφέας βρίσκονται στην ίδια γραμμή πλεύσης και επικοινωνούν σωστά μεταξύ τους. Η όλη διαδικασία απαιτεί καλή επικοινωνία μεταξύ τους αν θέλετε να ολοκληρώσετε την κατασκευή της ιστοσελίδας σας σύντομα και να έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Βέβαια, θα μπορούσατε να γράψετε εσείς όλα τα κείμενα του περιεχομένου αλλά αυτό ίσως δεν είναι και η βέλτιστη λύση αν και είναι πολύ οικονομική. Για να μπορέσετε να συνεισφέρετε στο περιεχόμενο της ιστοσελίδας, θα πρέπει να έχετε βασικές γνώσεις βελτιστοποίησης για τις μηχανές αναζήτησης (SEO) ώστε τα κείμενα που θα γράψετε να κατατάσσονται ψηλά στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

Δεν είναι παράξενο να θεωρήσουμε ότι μπορεί να χρειαστεί να πληρώσετε από μερικές εκατοντάδες έως μερικές χιλιάδες ευρώ για το σωστό περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας. Μπορεί να φαίνονται πολλά, αλλά για να γραφτούν σωστά κείμενα που θα αφορούν τις υπηρεσίες ή και τα προϊόντα σας βελτιστοποιημένο για τις μηχανές αναζήτησης δεν είναι απλή υπόθεση. Χρειάζεται όχι μόνο να γίνει η απαραίτητη έρευνα αλλά και να αφιερωθούν πολλές ώρες συγγραφής ώστε κάθε κείμενο να έχει την προοπτική να ευρετηριοποιηθεί σε ψηλές θέσεις.

Αξίζει τελικά να επενδύσω σε μια σωστή ιστοσελίδα που θα μου φέρει πωλήσεις;

Για να απαντήσουμε στο παραπάνω ερώτημα ας δούμε ένα παράδειγμα και ας θέσουμε την τιμή της ιστοσελίδας σας σεπροοπτική.
Φανταστείτε ότι μόλις προσλάβατε έναν νέο πωλητή που εργάζεται όλο το εικοσιτετράωρο, μέρα και νύχτα, προωθώντας την επιχείρηση σας σε υποψήφιους πελάτες με απόλυτη συνέπεια. Με τα κατάλληλα εργαλεία, αυτός ο πωλητής βελτιώνεται συνεχώς με ελάχιστη επίβλεψη και παρέμβαση εκ μέρους σας. Κάθε φορά που ένας υποψήφιος πελάτης θέλει πληροφορίες για την επιχείρηση σας όποια ώρα και αν είναι αυτό, ακόμη και τα μεσάνυχτα που εσείς κοιμάστε, αυτός ο υπάλληλός σας είναι εκεί με ένα πλατύ χαμόγελο και όλες τις πληροφορίες που επιθυμεί ο υποψήφιος πελάτης σας.

Τώρα φανταστείτε ότι αυτός ο νέος εκπρόσωπος πωλήσεων δε θέλει να εργαστεί με προμήθεια, δε θέλει μισθό και θα μπορούσε να ενδιαφέρεται λιγότερο για οποιοδήποτε από τα οφέλη που προσφέρει η εταιρεία σας όπως ασφάλιση, άδειες, ρεπό κ.α. Το μόνο που θέλει είναι μια προκαταβολή από 1000€ έως 40.000€, ανάλογα τον τρόπο που θα κατασκευάσετε την ιστοσελίδα σας και μερικές εκατοντάδες ευρώ κάθε μήνα για να διατηρήσετε τις δεξιότητές του σε ψηλό επίπεδο.

Πιστεύετε ότι αυτό θα άξιζε στην επιχείρησή σας;

Η απάντηση είναι προφανής: Φυσικά και θα άξιζε να επενδύσω σε ένα τέτοιο πωλητή για την επιχείρησή μου. Είναι λοιπόν προφανές ότι αυτή η επένδυση θα μπορούσε να γίνει με μια ανταγωνιστική εταιρική ιστοσελίδα.

Ποιός είναι λοιπόν ο ενδεικνυόμενοςτρόπος κατασκευής της ιστοσελίδας μιας μικρομεσαίας ή νεοσύστατης επιχείρησης;

Γνωρίζοντας λοιπόν τους τρεις δυνατούς τρόπους με τους οποίους έχετε τη δυνατότητα να κατασκευάσετε την ιστοσελίδατης επιχείρησής σας μπορούμε να απαντήσουμε στο παραπάνω ερώτημα.
Βέβαια, η απάντηση δεν είναι πάντα απλή. Όλα εξαρτώνται από το μέγεθος της ιστοσελίδας που πρέπει να κατασκευάσετε σε συνάρτηση με το μέγεθος της επιχείρησής σας. Αν έχετε μια μεγάλη επιχείρηση με πολλά προϊόντα ή και υπηρεσίες και ο προϋπολογισμός για την κατασκευή της ιστοσελίδας σας δεν είναι περιορισμένος για να δώσετε περισσότερο κύρος και δύναμη στην ιστοσελίδα σας η συνεργασία με μια εταιρία μάρκετινγκ (digital agency) προφανώς είναι μονόδρομος. Σε διαφορετική περίπτωση όμως, και αυτό ισχύει για τις περισσότερες μικρομεσαίες ή νεοσύστατες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, ο ενδεικνυόμενος τρόπος κατασκευής ιστοσελίδας είναι μέσω της συνεργασίας με κάποια μικρότερη εταιρία κατασκευής ιστοσελίδων ή και freelancer μια που εδώ οι τιμές κατασκευής ιστοσελίδων δε θα είναι απαγορευτικές για την επιχείρηση. Επιλέγοντας μια επιχείρηση κατασκευής ιστοσελίδων δε θα χρειαστεί να μάθετε όλα όσα χρειάζεται για να την κατασκευάσετε μόνοι σας ούτε και θα κάνετε σφάλματα που θα σας κοστίσουν σε χρόνο και χρήμα.
Λαμβάνοντας υπ' όψητο ότι στην Ελλάδα οι περισσότερες επιχειρήσεις είναι μικρομεσαίου μεγέθους και καθημερινά δημιουργούνται πολλές νεοσύστατες με σχετικά μικρούς προϋπολογισμούς, οι περισσότερες από αυτές συνεργάζονταιμε μικρές επιχειρήσεις κατασκευής ιστοσελίδων ή ελεύθερουςεπαγγελματίες ώστε να προβάλλουν την επιχείρησή τους στο διαδίκτυο. Δεν είναι λοιπόν μόνο θέμα προϋπολογισμού αλλά είναι θέμα αναγκών που προκύπτουν στις επιχειρήσεις.
Όλοι οι επιχειρηματίες θα ήθελαν το καλύτερο για την επιχείρησή τους και θα προσπαθήσουν μέσα στον προϋπολογισμό τους να δημιουργήσουν μια αξιόλογη ιστοσελίδα λαμβάνοντας υπ' όψητους τα εξής:
  • Οι επιχειρηματίες γνωρίζουν το αντικείμενό τους πιο καλά από τον καθένα και επομένως δε χρειάζεται κάποιος εξειδικευμένος συγγραφέας για το περιεχόμενοτης ιστοσελίδαςπου θα κατασκευάσουν. Χρειάζονται απλά μερικές συμβουλές βελτιστοποίησης που θα μπορούσαννα τους βοηθήσουν σε αυτό.
  • Υπάρχουν πολλά πρότυπα (themes) που θα μπορούσαν να καλύψουν σε μεγάλο βαθμό τις ανάγκες παρουσίασης των προϊόντων ή και των υπηρεσιών της επιχείρησης. Ένας έμπειρος freelancer μπορεί να βοηθήσει τα μέγιστα σε αυτό.
  • Ο ελεύθερος επαγγελματίας που θα αναλάβει την κατασκευή της ιστοσελίδαςτους έχει ή μπορεί να βρει αξιόπιστους συνεργάτες όσο αναφορά τα γραφικά για τον σχεδιασμό και την αισθητική της ιστοσελίδας.
  • Υπάρχουν πολλά προωθητικά εργαλεία αύξησης επισκεψιμότηταςόπως το Google Adwords, οι διαφημίσεις στο facebook και άλλα social που με περιορισμένο και ελεγχόμενο προϋπολογισμό μπορούν να φέρουν εξαιρετικά αποτελέσματαόσο αναφοράτην προώθηση της ιστοσελίδας.
  • Διαθέτοντας ένα σωστό και αξιόπιστο συνεργάτη με εμπειρία στην κατασκευή και προώθηση της ιστοσελίδας της μια επιχείρηση έχει όλα τα διαθέσιμα εργαλεία πουχρειάζονται για την κατασκευή και προώθηση της ιστοσελίδαςτης.
Αφιερώνοντας λοιπόν κάποιο χρόνο ο ιδιοκτήτης μιας μικρομεσαίας ή νεοσύστατης επιχείρησης και φροντίζοντας για την ανανέωση του περιεχομένου της ιστοσελίδας της επιχείρησής του, με τη βοήθεια και την υποστήριξη ενός freelancer ή μιας μικρής επιχείρησης κατασκευής ιστοσελίδων, μπορεί πραγματικά να κάνει θαύματα χωρίς φυσικά να ξεπεράσει τον προϋπολογισμό του.
Μην ξεχνάτε ότι τελικά, για την επιχείρησή σας η ιστοσελίδα της είναι ο πιο έξυπνος και φθηνός πωλητής που θα προσλάβετε ποτέ!
 
Δώστε της την αξία και σημασία που χρειάζεται καθημερινά χωρίς φυσικά να χρειάζεται να ξεφύγετε από τον προϋπολογισμό σας!
 
Στην απόφαση που θα πάρετε όσο αναφορά την επιλογή σας για την κατασκευή ή τον επανασχεδιασμό της ιστοσελίδας της επιχείρησής σας θα πρέπει να λάβετε υπ' όψη σας φυσικά τις τιμές κατασκευής ιστοσελίδων αλλά και να μην ξεχάσετε ότι η Internet Technology Solutions βρίσκεται πάντα κοντά σας για να λύσει κάθε σας απορία. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας ενημερώσουμε τις οικονομικές τιμές κατασκευής ιστοσελίδων που διαθέτουμε !
 
 

Γιώργος Χατσιούλης Web Designer - Internet Marketing - Μηχανικός Συστημάτων

Γιώργος Χατσιούλης

Ο Γιώργος Χατσιούλης έχει ασχοληθεί με τη κατασκευή ιστοσελίδων & Eshop, τη βελτιστοποίηση και προώθησή τους εδώ και αρκετά χρόνια. Σαν μηχανικός συστημάτων πληροφορικής έχει ενεργή δράση από το 1996. Σπούδασε στις Ηνωμένες Πολιτείες στο CUNY Computer Science και ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη από το 1994. Έχει γράψει αρκετά άρθρα στο blog της Internet Technology Solutions που αφορούν την κατασκευή ιστοσελίδων, το SEO, τη βελτιστοποίηση και προώθηση ιστοσελίδων, καθώς και το διαδικτυακό μάρκετινγκ.


Αξιολόγηση :
(153 Αξιολογήσεις)

Κατασκευή και προώθηση ιστοσελίδων

Internet Technology Solutions

Τριών Ιεραρχών 16, 562 24 Θεσσαλονίκη

Τηλ.: +30 2311 2411 78

Κιν.: +30 6942 777 942

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου του site χωρίς την γραπτή άδεια της Internet Technology Solutions.

Γιώργος Χατσιούλης Founder & CEO

Βρείτε μας στον χάρτη

Google Partners