Γράφτηκε από τον 
Πως να δημιουργήσετε μια επιτυχημένη ιστοσελίδα

Βήματα για πετυχημένη κατασκευή ιστοσελίδων.

Επιλέξετε έναν σωστό web designer.

Έρευνα για σχεδιαστή ιστοσελίδων ή web designer.

Κατ' αρχάς θα πρέπει να αναζητήσετε στο διαδίκτυο για κατασκευαστές ιστοσελίδων στην περιοχή σας. Μπορείτε να κάνετε μια απλή αναζήτηση για "Κατασκευή ιστοσελίδων Θεσσαλονίκη" ή "Κατασκευή ιστοσελίδων Πάτρα" για να βρείτε κατασκευαστές ιστοσελίδων σε Θεσσαλονίκη ή Πάτρα αντίστοιχα. Με αυτόν τον τρόπο, θα βρείτε σχεδιαστές ιστοσελίδων που είναι κοντά σε σας και έτσι να μπορέσετε να έχετε καλύτερο έλεγχο του όλου project. Εδώ πρέπει να γνωρίζετε ότι ένας πολύ διαδεδομένος τρόπος μείωσης του κόστους στην κατασκευή ιστοσελίδων από τους κατασκευαστές είναι να χρησιμοποιούν ξένους προγραμματιστές εκτός εταιρίας. Θα πρέπει λοιπόν να έχετε κατά νου ότι η δημιουργία ενός δικτυακού τόπου δεν είναι ποτέ κάτι στατικό. Πολύ πιθανό να χρειάζονται ενημερώσεις που από καιρό σε καιρό να αφορούν την ασφάλεια του site σας έτσι ώστε να αποτρέψετε κακόβουλες ενέργειες από hackers. Πολύ πιθανό να χρειαστεί να γίνουν αλλαγές όχι μόνο στο περιεχόμενο αλλά ακόμη και να χρειάζεστε επιπλέον λειτουργικότητα. Έτσι θα πρέπει να δώσετε στο να είναι κοντά σας ο σχεδιαστής / κατασκευαστής της ιστοσελίδας σας.

Θα πρέπει πάντα να ελέγχετε περισσότερες από μια εταιρείες web design.

Θα πρέπει να δείτε αν σας αρέσει ο σχεδιασμός του site τους. Θα πρέπει να ελέγξετε το προφίλ και τα έργα τους (portfolio). Σας αρέσει το ύφος των έργων που έχουν παραδώσει; Μήπως τα project τους φαίνονται αρκετά διαφορετικά από ιστοσελίδα σε ιστοσελίδα; Εάν η απάντηση είναι όχι, έχουμε να κάνουμε με μια εταιρεία που μόνο μπορεί να δημιουργήσει ένα look που ταιριάζει σε όλους. Εάν η απάντηση είναι ναι, έχετε βρει μια εταιρεία σχεδιασμού που είναι αρκετά ευέλικτη ώστε να καλύπτει τις διαφορετικές ανάγκες κάθε πελάτη της.

Η επαφή με τον web designer

Όταν έρχεστε σε επαφή με μια εταιρεία σχεδιασμού ιστοσελίδων, παρατηρήστε πόσο μιλούν για την επιχείρησή σας. Αυτό είναι ένας καλός δείκτης για το είδος του συνεργάτη που θα επιλέξετε. Αν προσπαθούν να σας πείσουν απλά να κλείσετε τη δουλειά, χωρίς να δείχνουν ενδιαφέρον για την επιχείρησή σας, δεν έχουν να σας προσφέρουν τίποτε παραπάνω. Μόνο μια εταιρεία που θέλει να ξέρει την επιχείρησή σας στενά θα είναι σε θέση να δημιουργήσει τη σωστή εικόνα της στο διαδίκτυο.

Δίνουν την δουλειά σε freelancers;

Βεβαιωθείτε ότι θα σιγουρευτείτε αν κάνουν όλη τη δουλειά του σχεδιασμού των ίδιων των ιστοσελίδων τους και δε χρησιμοποιούν freelancers. Αρκετές επιχειρήσεις προσλαμβάνουν εξωτερικούς σχεδιαστές και μόνο φροντίζουν για την τεχνική πλευρά στη δημιουργία των ιστοσελίδων τους. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε να κάνουμε με ένα μεσάζοντα και επομένως αυτό όχι μόνο θα ανεβάσει το κόστος κατασκευής αλλά και δε θα έχετε αμεσότητα και υποστήριξη από αυτόν που κατασκεύασε την ιστοσελίδα σας.
Επίσης, ρωτήστε τους αν έκαναν τον προγραμματισμό των ιστοσελίδων που υπάρχουν στο portfolio τους οι ίδιοι. Εάν η εταιρεία δε γνωρίζει πώς να προγραμματίζει μια ιστοσελίδα και προσλαμβάνει τρίτους παροχείς υπηρεσιών, πολύ πιθανό να αντιμετωπίσετε δυσάρεστες εκπλήξεις όταν προκύψουν θέματα που η εταιρεία δε θα μπορεί να λύσει εύκολα. Ο προγραμματισμός ενός δικτυακού τόπου δεν είναι τόσο δύσκολος για μια επιχείρηση, αλλά η διαχείριση ενός τρίτου προγραμματιστή (συνήθως στην Ινδία) μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά από ζητήματα διαχείρισης και συνεννόησης. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα καθυστερήσεις αλλά και πολλές αλλαγές σχεδίων με αποτέλεσμα ακόμη και τη μη παράδοση του έργου.

Είναι το SEO της ιστοσελίδας σας σημαντικό;

Με τον όρο SEO αναφερόμαστε στις διαδικασίες που απαιτούνται έτσι ώστε να πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα της ιστοσελίδας σας στις μηχανές αναζήτησης, όπως το Google, το Yahoo, το Bing κ.α. Η ιστοσελίδα σας θα πρέπει να σχεδιαστεί έχοντας στο μυαλό μας το πως λειτουργούν οι μηχανές αναζήτησης, έτσι ώστε να μπορέσει να φέρει καλά αποτελέσματα προς όφελος των προϊόντων ή και των υπηρεσιών σας. Δε φτάνει απλά να διαθέτετε μια όμορφη ιστοσελίδα και να τη βρίσκουν μόνο οι γνωστοί και οι φίλοι σας, πρέπει οπωσδήποτε ο σχεδιαστής της να αφιερώσει χρόνο και ενέργεια για να εφαρμόσει SEO τεχνικές και να πετύχει σωστά αποτελέσματα.

Τρόποι πληρωμής κατασκευής ιστοσελίδας.

Θα πρέπει να γνωρίζετε πώς η εταιρία webdesign τιμολογεί. Ποτέ μην αποδεχθείτε να κάνετε την εξόφληση εξ' αρχής. Αντ' αυτού, ψάξτε για μια συμφωνία όπου πληρώνετε το 30% ή 50% σήμερα και το υπόλοιπο μετά την ικανοποιητική παράδοση της ιστοσελίδας. Επιλέξτε όρους πληρωμής όπως 30% κατά την έναρξη, 30% στα μέσα και το 40% να καταβληθεί περίπου 15 ημέρες μετά που η ιστοσελίδα σας έχει ξεκινήσει, δίνοντας σας κάθε ευκαιρία να εντοπίσετε κάποια λάθη στη λειτουργία προτού να πρέπει να καταβάλετε το πλήρες ποσό. Είναι σημαντικό το να μπορέσετε να συμφωνήσετε με τον σχεδιαστή και κατασκευαστή της ιστοσελίδας σας ότι δε θα πρέπει να την εξοφλήσετε την ημέρα της ολοκλήρωσης της, αλλά ότι θα υπάρξει αρκετός χρόνος (τουλάχιστον 14 ημέρες) για να «παίξετε» με το live site σας έτσι ώστε να βρείτε αν υπάρχουν δυσλειτουργίες. Αυτό θα κάνει και τον web designer που θα συνεργαστείτε, πιο υπεύθυνο.

Υποστήριξη της ιστοσελίδας σας

Ρωτήστε αν θα υποστηρίξουν το site σας. Όσο πιο δυναμική είναι η ιστοσελίδα σας, τόσο περισσότερο θα πρέπει να φροντίζουν για ενημερώσεις ασφαλείας, έτσι ώστε να βεβαιωθείτε ότι κανείς δε θα μπορέσει να κάνει ζημιά στο site σας. Εδώ θα πρέπει να δείτε με λεπτομέρεια ποιοι θα είναι οι όροι συντήρησης και πόσο θα πρέπει να χρεώνεστε σε τακτική βάση.

Διαχείριση της ιστοσελίδας σας

Ρωτήστε τους αν το site σας θα διαθέτει τεχνολογία που θα σας βοηθά να επεξεργαστείτε το υλικό του μόνοι σας. Δε θέλετε κάθε φορά που θα χρειάζεστε μικρο αλλαγές ή να ενημερώσετε το κείμενο στην ιστοσελίδα σας ή κάθε φορά που θέλετε να προσθέσετε μια εικόνα να χρειάζεται να καλέσετε τον κατασκευαστή της ιστοσελίδας σας και να πληρώνετε χρήματα γι' αυτό. Θα πρέπει η νέα σας ιστοσελίδα να διαθέτει έναν απλό τρόπο για να την ενημερώνετε εύκολα μόνοι σας.

Πνευματικά δικαιώματα και χρόνος παράδοσης

Βεβαιωθείτε ότι οποιαδήποτε προσφορά που θα σας κάνουν αναφέρει ότι κατέχετε τα πνευματικά δικαιώματα για την εμφάνιση και το περιεχόμενο του site σας και φυσικά ότι είστε ο κάτοχος του domain name.
Ξεκαθαρίστε με τον σχεδιαστή της ιστοσελίδας σας ποιος είναι ο χρόνος παράδοσης και τι είδους αποζημίωση θα σας προσφέρει όταν υπερβεί αυτή την προθεσμία.


Η ιστοσελίδα σας είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για την επιτυχία της επιχείρησής σας. Εάν δώσετε προσοχή στις παραπάνω συμβουλές θα βρείτε ένα web designer για την κατασκευή της ιστοσελίδας σας, ο οποίος θα είναι σε θέση να ικανοποιήσει τις ανάγκες σας και να σας βοηθήσει να κάνετε μια επιτυχημένη ιστοσελίδα για την επιχείρησή σας.
Αν θέλετε να μιλήσετε μαζί μας για την κατασκευή της ιστοσελίδας σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Γιώργος Χατσιούλης Web Designer - Internet Marketing - Μηχανικός Συστημάτων

Γιώργος Χατσιούλης

Ο Γιώργος Χατσιούλης έχει ασχοληθεί με την κατασκευή ιστοσελίδων & Eshop, τη βελτιστοποίηση και προώθησή τους εδώ και αρκετά χρόνια. Σαν μηχανικός συστημάτων πληροφορικής έχει ενεργή δράση από το 1996. Σπούδασε στις Ηνωμένες Πολιτείες στο CUNY Computer Science και ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη από το 1994. Έχει γράψει αρκετά άρθρα στο blog της Internet Technology Solutions που αφορούν την κατασκευή ιστοσελίδων, το SEO, τη βελτιστοποίηση και προώθηση ιστοσελίδων, καθώς και το διαδικτυακό μάρκετινγκ.


Αξιολόγηση :
(130 Αξιολογήσεις)

Κατασκευή και προώθηση ιστοσελίδων

Internet Technology Solutions

Τριών Ιεραρχών 16, 562 24 Θεσσαλονίκη

Τηλ.: +30 2311 2411 78

Κιν.: +30 6942 777 942

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου του site χωρίς την γραπτή άδεια της Internet Technology Solutions.

Γιώργος Χατσιούλης Founder & CEO

Βρείτε μας στον χάρτη

Google Partners