Γράφτηκε από τον 
Βελτιστοποίηση ταχύτητας ιστοσελίδας σε Joomla 3.x

Πώς να βελτιστοποιήσουμε μια ιστοσελίδα σε Joomla 3.x

Έχουν περάσει πάνω από δύο χρόνια από τότε που η Google ανακοίνωσε ότι η ταχύτητα της φορτώματος της σελίδας μας είναι ένας παράγοντας για την κατάταξη στα αποτελέσματα αναζήτησης. Η θέση της Google είναι, όπως είναι φυσικό, ότι οι σελίδες που έχουν ταχύτερη φόρτωση θα πρέπει να κατατάσσονται ψηλότερα, επειδή παρέχουν μια καλύτερη εμπειρία για τους χρήστες. Δε θα μπορούσαμε να μη συμφωνήσουμε απόλυτα με αυτήν την ιδέα, επειδή όλα τα διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι οι ταχύτητες φόρτωσης της σελίδας μπορεί να επηρεάσει και την επισκεψιμότητα των σελίδων μας μέχρι και 50%. Γι' αυτό ετοιμάσαμε μερικές χρήσιμες συμβουλές για το πώς να επιταχύνετε την ιστοσελίδα σας σε Joomla 3.x.

Μετρήστε την ταχύτητα φορτώματος της Joomla 3.x

Αυτό το πρώτο βήμα θα αποτελέσει μια βασική μέτρηση από την οποία μπορείτε να εργαστείτε για τη βελτίωση της. Δύο καλά εργαλεία για τη μέτρηση της ταχύτητας φόρτωσης της σελίδας είναι το Pingdom Page speed tool χρόνου φόρτωσης και οι αναφορές του Google Analytics ταχύτητας ιστοσελίδας.

Πως μπορείτε να βελτιώσετε την ταχύτητα του Joomla 3.x

  • Αναβαθμίστε την έκδοση PHP & MySQL στο server σας στην τελευταία αν είναι δυνατόν.
  • Ενεργοποιείστε το Gzip (Γενικές Ρυθμίσεις) - Το Gzip θα συμπιέσει σημαντικά το μέγεθος της σελίδας που αποστέλλεται στον browser που στη συνέχεια αποσυμπιέζει τις πληροφορίες και εμφανίζει στον χρήστη. Πολλά sites Joomla που χρησιμοποιούν Gzip είναι σε θέση να μειώσουν το μέγεθος του αρχείου html της σελίδας με πάνω από 40%.
  • Απεγκαταστήσετε όλες της περιττές επεκτάσεις (συμπεριλαμβανομένων και των plugins).
  • Διαγράψτε όλα τα διαγραμμένα τα στοιχεία του μενού, κατηγορίες και άρθρα. Αυτό θα σας επιτρέψει να μειώσετε το συνολικό μέγεθος της βάσης δεδομένων.
  • Ελαχιστοποιήστε τις αιτήσεις HTTP - Αυτό σημαίνει μείωση του αριθμού των στοιχείων που πρέπει να φορτωθούν, όπως scripts, content style scripts, και εικόνες.
  • Βελτιστοποιήσετε τον κώδικά σας και τα αρχεία εικόνας.
  • Βελτιστοποιήστε τη βάση δεδομένων σας. Για αυτή τη δουλειά χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο βάσης δεδομένων όπως το phpMyAdmin και (REPAIR Tables & OPTIMIZE Tables)
  • Βρείτε όλους τους μεγάλους πίνακες στη βάση σας και εξετάστε ποιοι μπορούν είτε να διαγραφούν, να αδειάσουν ή να καθαριστούν (ειδικά αν προέρχονται από μια παλιά περιττή επέκταση).
  • Βρείτε όλους τους πίνακες finger terms και αδειάστε τους. Αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο οι ιστοσελίδες σε Joomla 3.x χρειάζονται χρόνο να φορτώσουν, όταν οι περιορισμένοι πόροι είναι διαθέσιμοι.

Το Google έχει μια καλή λίστα με χρήσιμες πληροφορίες για τη βελτιστοποίηση της ταχύτητας της σελίδας σας εδώ.

Γιώργος Χατσιούλης Web Designer - Internet Marketing - Μηχανικός Συστημάτων

Γιώργος Χατσιούλης

Ο Γιώργος Χατσιούλης έχει ασχοληθεί με την κατασκευή ιστοσελίδων & Eshop, τη βελτιστοποίηση και προώθησή τους εδώ και αρκετά χρόνια. Σαν μηχανικός συστημάτων πληροφορικής έχει ενεργή δράση από το 1996. Σπούδασε στις Ηνωμένες Πολιτείες στο CUNY Computer Science και ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη από το 1994. Έχει γράψει αρκετά άρθρα στο blog της Internet Technology Solutions που αφορούν την κατασκευή ιστοσελίδων, το SEO, τη βελτιστοποίηση και προώθηση ιστοσελίδων, καθώς και το διαδικτυακό μάρκετινγκ.


Αξιολόγηση :
(116 Αξιολογήσεις)

Κατασκευή και προώθηση ιστοσελίδων

Internet Technology Solutions

Τριών Ιεραρχών 16, 562 24 Θεσσαλονίκη

Τηλ.: +30 2311 2411 78

Κιν.: +30 6942 777 942

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου του site χωρίς την γραπτή άδεια της Internet Technology Solutions.

Γιώργος Χατσιούλης Founder & CEO

Βρείτε μας στον χάρτη

Google Partners