Γράφτηκε από τον 
Σχεδιασμός και κατασκευή ιστοσελίδων - Δείτε τι πρέπει να προσέξετε στην επιλογή σας

Σημαντικά σημεία κατά την επιλογή εταιρίας Web Design για Κατασκευή ιστοσελίδων

Κανένας δεν αμφισβητεί ότι μια αποτελεσματική κατασκευή ιστοσελίδας προσελκύει πελάτες για την επιχείρησή σας, δημιουργεί πωλήσεις, οδηγεί και κλείνει τις επιχειρηματικές συμφωνίες - πολλαπλασιάζοντας φυσικά τα κέρδη σας στη διαδικασία. Ο επαγγελματικός σχεδιασμός και κατασκευή ιστοσελίδων πρέπει να συνδυάζει τη μοναδικότητα και την καινοτομία στον σχεδιασμό μαζί με μια υψηλών προδιαγραφών τεχνολογία υποστήριξης και συντήρησης έτσι ώστε να δημιουργήσει ένα ισχυρό εργαλείο για την επιχείρησή σας που να παράγει αποτελέσματα.

Τι πρέπει να προσέξουμε στην επιλογή μας

Πριν από κάποια συμφωνία και πρόσληψη ενός web designer, εξετάστε τα ακόλουθα δέκα σημεία που θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικά:

Ένας αποτελεσματικός Web Designer πρέπει να διαθέτει άριστη επικοινωνία.

Ο αποτελεσματικός και έμπειρος σχεδιαστής ιστοσελίδων (Web designer) πρέπει να υποστηρίζει πολλαπλούς τρόπους επικοινωνίας για την αλληλεπίδρασή του με τους πελάτες του. Αυτοί πρέπει να περιλαμβάνουν τηλέφωνο, email, skype και live chat. Ανάλογα με τις απαιτήσεις σας, μπορείτε να επιλέξετε τη μέθοδο επικοινωνίας που σας ταιριάζει καλύτερα.

Οι προϋπολογισμοί της σχεδίασης και κατασκευής ιστοσελίδων θα πρέπει να εστιάζουν σε αποτελέσματα.

Μια αποτελεσματική ομάδες σχεδιαστών ιστοσελίδων συχνά συνδυάζει τη μέθοδο της κατ 'αποκοπή πληρωμής για το σχεδιασμό μιας ιστοσελίδας καθώς και την εγκατάσταση. Δε θα πρέπει ποτέ να υπάρχει συμφωνία ανοιχτής τιμολόγησης με τον κατασκευαστή της ιστοσελίδας σας έως τη φάση συντήρησης του έργου. Θα πρέπει να έχετε από την αρχή συμφωνήσει για την τιμή κόστους της ολοκλήρωσης του έργου και μετά θα μπορέσετε να επιλέξετε τυχόν μηνιαία υποστήριξη ανάλογα με τον τύπο της ιστοσελίδας σας.

Οι έξυπνοι επαγγελματίες κατασκευής ιστοσελίδων διευκολύνουν τις πληρωμές ενός έργου.

Ένας έμπειρος επαγγελματίας σχεδιασμού και κατασκευής ιστοσελίδων συμφωνεί στη χρέωσή του 30% - 50% προκαταβολής και κάνει ευκολίες πληρωμής μέχρι την ολοκλήρωση του έργου. Ποτέ μην κάνετε συμφωνία για πληρωμή του 100% της συμφωνηθείσας τιμής από την αρχή της κατασκευής της ιστοσελίδας σας.

Μια σωστή επιχείρηση κατασκευής ιστοσελίδων διατηρεί portfolio.

Επαγγελματικές εταιρείες σχεδιασμού και κατασκευής ιστοσελίδων ενθαρρύνουν τους σχεδιαστές τους να διατηρήσουν portofiolios που αντιπροσωπεύουν καλύτερα την εργασία τους, τις πληροφορίες πελατών τους καθώς και κριτικές αυτών. Μπορείτε να ζητήσετε να σας δείξουν portfolios για να αξιολογήσετε την αποτελεσματικότητα των λύσεων σχεδιασμού ιστοσελίδων της εταιρείας με την οποία θα θέλατε να συνεργαστείτε.

Ευέλικτοι κατασκευαστές ιστοσελίδων χρησιμοποιούν τεχνολογίες εξοικονόμησης χρόνου (Time Saving Technologies).

Οι ποιοτικές ομάδες σχεδιασμού ιστοσελίδων υποστηρίζουν τη χρήση ανέξοδων εργαλείων και τεχνολογία εξοικονόμησης χρόνου και ενέργειας. Αυτά περιλαμβάνουν δωρεάν εργαλεία ανοιχτού κώδικα για την κατασκευή ιστοσελίδων όπως wordpress και Joomla καθώς και δωρεάν εργαλεία για την κατασκευή eshop. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγουν τη χρονοβόρα διαδικασία κατασκευής της ιστοσελίδας σας με κάποιο custom εργαλείο που τελικά θα υποστηρίζεται μόνο από τον κατασκευαστή του. Αυτά τα εργαλεία επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να επιτύχουν επαγγελματικά πρότυπα με παράλληλη εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος καθώς και να διαθέτουν την δυνατότητα υποστήριξης από ένα μεγαλύτερο φάσμα κατασκευαστών ιστοσελίδων. Είναι πολλοί οι web designers που θα αναλάβουν την υποστήριξη της ιστοσελίδας σας όταν αυτή έχει κατασκευαστεί με κάποιο σύστημα διαχείρισης περιεχομένου ανοιχτού κώδικα (Open source content management system) όπως το Joomla, το Wordpress και το Drupal.

Αποτελεσματικοί επαγγελματίες στο Web Design έχουν πάντα στοκ από διάφορα εργαλεία.

Αυτοί που θέλουν να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν ιστοσελίδες αποτελεσματικά οφείλουν να διατηρούν πάντα μια σειρά από πρότυπα και εικόνες για να επιταχύνουν τις εργασίες τους. Κατά την κατασκευή μιας ιστοσελίδας για ένα πελάτη, επιλέγουν το κατάλληλο πρότυπο από το απόθεμα τους και το προσαρμόζουν από το μηδέν για να ανταποκριθεί στις συγκεκριμένες απαιτήσεις του πελάτη και του έργου και να εξασφαλίσει τη μοναδικότητα και τη φρεσκάδα στον σχεδιασμό. Αν κάθε φορά που αρχίζουν ένα νέο έργο θα πρέπει να σχεδιάσουν τα πάντα από την αρχή θα ανεβάσουν κατά πολύ το κόστος της ιστοσελίδας καθώς και τον χρόνο παράδοσής της χωρίς απαραίτητα να εξασφαλίζεται η μοναδικότητα του έργου. Αυτό γιατί ο αριθμός των σχετικών ιστοσελίδων που υπάρχουν είναι τόσο μεγάλος που οι πιθανότητες να βρούμε ίδιο ή και παρόμοιο σχεδιασμό είναι μεγάλες.

Πρέπει να υπάρχει διαχωρισμός του σχεδιασμού και της φιλοξενίας.

Πολλοί κατασκευαστές ιστοσελίδων στον χώρο προσφέρουν συμπληρωματικές λύσεις Web-hosting με χαμηλό κόστος, συνήθως ως μέρος των πακέτων τους για την συντήρηση και υποστήριξη των ιστοσελίδων που κατασκευάζουν. Απ' την άλλη μεριά υπάρχουν επιχειρήσεις που παρέχουν εξαιρετική ποιότητα φιλοξενίας με πολύ καλό uptime, αξιοπιστία και εξυπηρέτηση. Συγκρίνετε το κόστος και τα οφέλη από μια in-house λύση hosting και ένα ανεξάρτητο πακέτο φιλοξενίας πριν από τη λήψη της απόφασής σας. Δείτε αν πραγματικά η φιλοξενία που σας προσφέρουν είναι αυτή που αρμόζει στην ιστοσελίδα σας.

Θα μπορείτε να κάνετε μικρές απλές ενημερώσεις στην ιστοσελίδα σας;

Έμπειροι κατασκευαστές ιστοσελίδων χρησιμοποιούν αρχιτεκτονικές για ιστοσελίδες, συμπεριλαμβανομένων των εκδόσεων διαφόρων πλατφορμών που απλοποιούν τη διαδικασία των αλλαγών στην ιστοσελίδα σας. Αυτός ο σχεδιασμός είναι τόσο αποτελεσματικός που θα σας επιτρέψει να κάνετε μικρές ενημερώσεις και αλλαγές από τον δικό σας υπολογιστή ή στη χειρότερη περίπτωση χρησιμοποιώντας τη βοήθεια κάποιου προγραμματιστή που θα σας κοστίσει πολύ λιγότερα. Βασική προϋπόθεση εδώ είναι η χρήση κάποιου λογισμικού ανοιχτού κώδικα όπου θα μπορεί να επέμβει κάποιος προγραμματιστής. Κυρίαρχα συστήματα διαχείρισης περιεχομένου δίνουν τη δυνατότητα να κάνετε μικρές ή ακόμη και μεγάλες αλλαγές στην ιστοσελίδα σας χωρίς να απαιτούνται από εσάς ιδιαίτερες γνώσεις web design. Εξασφαλίστε λοιπόν ότι η επιχείρηση που θα συνεργαστείτε θα σας δώσει αυτή τη δυνατότητα και θα σας καθοδηγήσει στο πώς να το καταφέρετε αυτό.

Οι καλύτεροι σχεδιαστές ιστοσελίδων γνωρίζουν από στάνταρ, προσβασιμότητα και SEO.

Η ιστοσελίδα σας θα πρέπει οπωσδήποτε να συμμορφώνεται με δύο στάνταρ: Το στάνταρ για τον σχεδιασμό διεπαφής (interface design) και το στάνταρ προσβασιμότητας του προγράμματος περιήγησης. Αυτά αφορούν την παροχή χαρακτηριστικών προσβασιμότητας για τα άτομα με προβλήματα όρασης και άλλα άτομα με ειδικές ανάγκες. Οι έμπειροι σχεδιαστές ιστοσελίδων θα πρέπει επίσης να εξασφαλίζουν τη βελτιστοποίηση για τις μηχανές αναζήτησης (SEO) της ιστοσελίδας σας και έτσι να αποτραπεί από το να γίνει απρόσιτη και άχρηστη. Θα πρέπει λοιπόν να σας εξασφαλίσουν ότι όλοι θα μπορούν να τη βρουν αλλά και ότι θα μπορούν εύκολα και απλά να έχουν πρόσβαση σε αυτήν.

Η κατασκευή ιστοσελίδων θα πρέπει να έχει λογικές τιμές και χρόνο παράδοσης.

Ακόμη και οι πιο αποδοτικές εταιρίες σχεδιασμού και κατασκευής ιστοσελίδων μπορούν να συνδυάσουν μόνο δύο από τις τρεις λειτουργίες (υψηλή ποιότητα, ταχύτητα και χαμηλό κόστος) κατά την κατασκευή της ιστοσελίδας σας. Οι επαγγελματίες του χώρου σχεδιασμού ιστοσελίδων θα μπορούν να σας παρέχουν ακριβείς εκτιμήσεις για το κόστος, την ταχύτητά τους και το χρόνο παράδοσης. Οι επιχειρήσεις που κοστολογούν πιο ακριβά έχουν συχνά μικρότερες λίστες αναμονής. Εάν έχετε στη διάθεσή σας επαρκή χρόνο, μπορείτε να επιλέξετε μια ιστοσελίδα υψηλής ποιότητας σε χαμηλότερο κόστος. Θα πρέπει πάντα να κάνετε μια έρευνα αγοράς και να αφιερώνετε κάποιο χρόνο παρακολούθησης του έργου. Και μην ξεχνάτε το φθηνό μπορεί να είναι τελικά και ακριβότερο.

Δεν είναι απλή υπόθεση

Οι αποτελεσματικές επιχειρήσεις κατασκευής ιστοσελίδων θα πρέπει να συμμορφώνονται με όλες τις προαναφερθείσες πρακτικές. Το σημαντικότερο όμως είναι, να μπορούν κάνουν τους πελάτες τους να αισθάνονται άνετα όταν κολυμπούν σε άγνωστα νερά. Θα πρέπει να σας δίνουν να καταλάβετε όλες τις δυνατότητες και λύσεις που μπορούν να σας παρέχουν στο ξεκίνημα της συνεργασίας αλλά και μετά. Η συνεργασία με τη σωστή επιχείρηση σχεδιασμού και κατασκευής ιστοσελίδων μπορεί και θα απογειώσει τις επιχειρηματικές σας δραστηριότητες αρκεί να προσέξετε τα παραπάνω σημαντικά σημεία για την επιλογή της.

Γιώργος Χατσιούλης Web Designer - Internet Marketing - Μηχανικός Συστημάτων

Γιώργος Χατσιούλης

Ο Γιώργος Χατσιούλης έχει ασχοληθεί με την κατασκευή ιστοσελίδων & Eshop, τη βελτιστοποίηση και προώθησή τους εδώ και αρκετά χρόνια. Σαν μηχανικός συστημάτων πληροφορικής έχει ενεργή δράση από το 1996. Σπούδασε στις Ηνωμένες Πολιτείες στο CUNY Computer Science και ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη από το 1994. Έχει γράψει αρκετά άρθρα στο blog της Internet Technology Solutions που αφορούν την κατασκευή ιστοσελίδων, το SEO, τη βελτιστοποίηση και προώθηση ιστοσελίδων, καθώς και το διαδικτυακό μάρκετινγκ.


Αξιολόγηση :
(112 Αξιολογήσεις)

Κατασκευή και προώθηση ιστοσελίδων

Internet Technology Solutions

Τριών Ιεραρχών 16, 562 24 Θεσσαλονίκη

Τηλ.: +30 2311 2411 78

Κιν.: +30 6942 777 942

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου του site χωρίς την γραπτή άδεια της Internet Technology Solutions.

Γιώργος Χατσιούλης Founder & CEO

Βρείτε μας στον χάρτη

Google Partners