Γράφτηκε από τον 
Σύνδεσμοι που βοηθάνε στο SEO και πως να τους δημιουργήσετε

Ποιοί είναι οι σύνδεσμοι που βοηθάνε στο SEO της ιστοσελίδας σας;

Οι σύνδεσμοι ή links είναι ένας σημαντικός παράγοντας για τον προσδιορισμό του κύρους, της συνάφειας και της δημοτικότητας ενός ιστότοπου. Η δημιουργία συνδέσμων αναφέρεται στη διαδικασία απόκτησης συνδέσμων (δημιουργία Backlinks) από άλλους ιστότοπους στον δικό σας ιστότοπο.

Πως να δημιουργήσετε backlinks προς την ιστοσελίδα σας

Για να αυξήσετε το κύρος του ιστότοπού σας εκτός του ποιοτικού περιεχομένου που θα πρέπει να δημιουργείτε υπάρχουν διάφοροι τύποι συνδέσμων και τεχνικών δημιουργίας συνδέσμων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέσα σε αυτό που θα βοηθήσουν τα μέγιστα, όπως:

Φυσικοί σύνδεσμοι

Πρόκειται για συνδέσμους που δίνονται στον ιστότοπό σας χωρίς καμία ενεργή πρόσκληση ή προσέγγιση. Οι φυσικοί σύνδεσμοι κερδίζονται συνήθως μέσω περιεχομένου υψηλής ποιότητας ή με τη δημιουργία σχέσεων με άλλους ιστότοπους. Μερικά σωστά γραμμένα άρθρα στον ιστότοπό σας που θα εντοπιστούν από ιδιοκτήτες άλλων ιστότοπων και εκείνοι με τη σειρά τους θα δημιουργήσουν συνδέσμους στον δικό σας ιστότοπο είναι σύνδεσμοι που πραγματικά ενισχύουν το κύρος της ιστοσελίδας στις μηχανές αναζήτησης. 

Σύνδεσμοι σε άλλα blogs:

Αυτό περιλαμβάνει τη σύνταξη μιας ανάρτησης ιστολογίου (blog) για έναν άλλο ιστότοπο (guest blogging), που στην ουσία είναι συγγραφή περιεχομένου (content wrtting) για άλλους ιστότοπους και τη συμπερίληψη ενός συνδέσμου ή περισσοτέρων συνδέσμων πίσω στον δικό σας ιστότοπο. Το guest blogging είναι μια δημοφιλής τεχνική δημιουργίας συνδέσμων που μπορεί να βοηθήσει στην καθιέρωση της επωνυμίας σας και στην αύξηση της προβολής του ιστότοπού σας. Σκεφτείτε πόσοι αναγνώστες μπορεί να διαβάσουν το περιεχόμενο που έχετε δημιουργήσει στον ισότοπο που το φιλοξενεί και πόσοι θα κλικάρουν στον ή στους συνδέσμους προς τον δικό σας ιστότοπο. Οι μηχανές αναζήτησης σίγουρα θα το κάνουν!

Κατεστραμμένοι σύνδεσμοι (broken links)

Η ανεύρεση και αντικατάσταση κατεστραμμένων συνδέσμων περιλαμβάνει την εύρεση κατεστραμμένων συνδέσμων (error 404) σε άλλους ιστότοπους και την προσφορά αντικατάστασής τους με έναν σύνδεσμο προς τον δικό σας ιστότοπο. Σκεφτείτε ότι έχετε βρει κάποιο σύνδεσμο σε κάποιο άλλο site όπου έδειχνε σε προϊόντα που και εσείς πουλάτε με το δικό σας site αλλά αυτός ο σύνδεσμος είναι κατεστραμμένος, δε δείχνει πουθενά. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον ιδιοκτήτη αυτού του ιστότοπου και να προσφέρετε να αντικαταστήσει αυτόν τον σύνδεσμο με κάποιο προς το δικό σας ιστότοπο. Αυτή είναι μια κατάσταση όπου και οι δύο κερδίζετε (win-win), καθώς ο ιδιοκτήτης του ιστότοπου λαμβάνει έναν λειτουργικό σύνδεσμο και εσείς λαμβάνετε έναν σύνδεσμο επιστροφής (backlink).

Σύνδεσμοι σε infographics

Η δημιουργία συνδέσμων infographic περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός ενημερωτικού και οπτικά ελκυστικού infographic που στην ουσία είναι μια σύνοψη πληροφοριών με τη χρήση γραφικών και την προώθησή του σε άλλους ιστότοπους. Η χρήση γραφημάτων είναι ελκυστική και πολύ δημοφιλής ώστε να συνοψίσετε μια ιδέα ή μια διαδικασία και η χρήση infographics γι' αυτό τον σκοπό είναι μια εξαιρετικά έξυπνη ιδέα και μπορούν να βοηθήσουν στη δημιουργία πολλών backlinks στον ιστότοπό σας. Φανταστείτε ένα infographic που να εξηγεί το ότι η υγιεινή διατροφή βοηθά στην αντιμετώπιση διάφορων ασθενειών και μειώνει βάρος και εσείς έχετε έναν ιστότοπο με κάποια σχετικά άρθρα όπου αναλύετε όλες αυτές τις πληροφορίες. Δημιουργώντας ένα αυτό το infografic που φυσικά περιλαμβάνει συνδέσμους στα δικά σας άρθρα και στέλνοντάς το σε διάφορους σχετικούς ιστοτόπους εξασφαλίζετε άμεσα πολλούς συνδέσμους backlinks προς το δικό σας site.

Υποβολή σε online καταλόγους

Η υποβολή σε online καταλόγους περιλαμβάνει την υποβολή του ιστότοπου σας σε διαδικτυακούς καταλόγους που σχετίζονται με τον κλάδο τις υπηρεσίες ή και τα προϊόντα σας. Οι υποβολές της ιστοσελίδας σας σε online καταλόγους μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση της προβολής της ιστοσελίδας σας και στη βελτίωση της κατάταξής της στις μηχανές αναζήτησης. Το κέρδος εδώ είναι διπλό μια που κάποιος που αναζητά υπηρεσίες ή και προϊόντα μπορεί να βρει την ιστοσελίδα σας μέσω του καταλόγου που την έχετε καταχωρήσει αλλά ταυτόχρονα και οι μηχανές αναζήτησης "βλέπουν" συνδέσμους backlinks προς την ιστοσελίδα σας. Το σημαντικό εδώ που θα πρέπει να προσέξετε είναι το ότι οι κατάλογοι θα πρέπει να είναι αξιόπιστοι και να έχουν κύρος. 

Σύνδεσμοι σε social media

Η δημιουργία συνδέσμων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης περιλαμβάνει την προώθηση του περιεχομένου σας σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης και την ενθάρρυνση των επισκεπτών τους να το μοιραστούν. Μπορείτε να ανεβάζετε περιεχόμενο που θα έχει σχέση και θα περιλαμβάνει συνδέσμους backlinks προς τον ιστότοπό σας όχι μόνο στους δικούς σας λογαριασμούς στα κοινωνικά δίκτυα αλλά και σε ομάδες που είναι σχετικές και ίσως τα μέλη τους θα ενδιαφερθούν για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας. Οι σύνδεσμοι μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση της προβολής σας και στην αύξηση της επισκεψιμότητας στον ιστότοπό σας.

Δημιουργία πληροφοριακών άρθρων με συνδέσμους 

Η δημιουργία πληροφοριακών άρθρων περιλαμβάνει τη δημιουργία πληροφοριακού περιεχομένου υψηλής ποιότητας, όπως οδηγούς ή εκπαιδευτικούς οδηγούς, τρόπους ψαρέματος, κυνηγιού, μαγειρέματος ακόμη και μαστορέματα πάσης φύσεως και την προώθησή τους σε άλλους ιστότοπους. Αυτά τα άρθρα θα πρέπει να περιλαμβάνουν συνδέσμους προς την ιστοσελίδα σας σε σχετικές πληροφορίες ή άρθρα. Γράψτε άρθρα με πληροφορίες που θα βοηθήσουν τους επισκέπτες και θα τους δείξουν / διδάξουν πως να μαγειρεύουν, να κατασκευάζουν, να διορθώνουν ή ακόμη και να κερδίζουν από τις αγορές τους και δημοσιεύστε αυτά τα άρθρα σε σχετικούς ιστότοπους "κερδίζοντας" backlinks προς τον δικό σας. Η δημιουργία πληροφοριακών συνδέσμων μπορεί να σας βοηθήσει να εδραιώσετε το κύρος και τη δημοτικότητά σας στον κλάδο σας για τις υπηρεσίες ή και τα προϊόντα σας και να δημιουργήσετε συνδέσμους υψηλής ποιότητας προς τον ιστότοπό σας.

Ποιοτικό περιεχόμενο

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ενώ η δημιουργία συνδέσμων μπορεί να είναι μια αποτελεσματική στρατηγική για τη βελτίωση της κατάταξης στις μηχανές αναζήτησής σας και την αύξηση της επισκεψιμότητας στον ιστότοπό σας, είναι σημαντικό να εστιάσετε στη δημιουργία συνδέσμων υψηλής ποιότητας από αξιόπιστες πηγές. Οι σύνδεσμοι χαμηλής ποιότητας μπορούν πραγματικά να βλάψουν την κατάταξή σας και να βλάψουν τη φήμη σας, επομένως είναι σημαντικό να προσεγγίζετε τη δημιουργία συνδέσμων με προσοχή και να επικεντρώνεστε στη δημιουργία συνδέσμων που είναι τόσο συναφείς όσο και πολύτιμοι για το κοινό στο οποίο στοχεύετε.

Πώς βοηθάει η δημιουργία backlinks;

Μην ξεχνάτε ότι η δημιουργία συνδέσμων προς τον ιστότοπό σας σημαίνει μεγαλύτερο κύρος & δημοτικότητα με αποτέλεσμα την αύξηση της επισκεψιμότητάς του. Αν λοιπόν θέλετε να εξασφαλίσετε αύξηση της επισκεψιμότητας στον ιστότοπό σας και θα θέλατε να αυξήσετε την προβολή της ιστοσελίδας σας αλλά και να πετύχετε καλύτερα αποτελέσματα στις κατατάξεις των μηχανών αναζήτησης η δημιουργία συνδέσμων υψηλής ποιότητας στην ιστοσελίδα σας είναι μονόδρομος! 

Εδώ θα πρέπει να λάβετε υπ' όψη σας ότι η Internet Technology Solutions βρίσκεται πάντα κοντά σας για να λύσει κάθε σας απορία που θα αφορούσε τη δημιουργία συνδέσμων backlinks στην ιστοσελίδα σας. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας ενημερώσουμε σχετικά.
 

Γιώργος Χατσιούλης Web Designer - Internet Marketing - Μηχανικός Συστημάτων

Γιώργος Χατσιούλης

Ο Γιώργος Χατσιούλης έχει ασχοληθεί με την κατασκευή ιστοσελίδων & Eshop, τη βελτιστοποίηση και προώθησή τους εδώ και αρκετά χρόνια. Σαν μηχανικός συστημάτων πληροφορικής έχει ενεργή δράση από το 1996. Σπούδασε στις Ηνωμένες Πολιτείες στο CUNY Computer Science και ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη από το 1994. Έχει γράψει αρκετά άρθρα στο blog της Internet Technology Solutions που αφορούν την κατασκευή ιστοσελίδων, το SEO, τη βελτιστοποίηση και προώθηση ιστοσελίδων, καθώς και το διαδικτυακό μάρκετινγκ.


Αξιολόγηση :
(40 Αξιολογήσεις)

Κατασκευή και προώθηση ιστοσελίδων

Internet Technology Solutions

Τριών Ιεραρχών 16, 562 24 Θεσσαλονίκη

Τηλ.: +30 2311 2411 78

Κιν.: +30 6942 777 942

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου του site χωρίς την γραπτή άδεια της Internet Technology Solutions.

Γιώργος Χατσιούλης Founder & CEO

Βρείτε μας στον χάρτη

Google Partners