Γράφτηκε από τον 
Βελτιστοποίηση ιστοσελίδας για φιλικότητα στις μηχανές αναζήτησης

Αποκτήστε ιστοσελίδα φιλική στις μηχανές αναζήτησης

Η βελτιστοποίηση ιστοσελίδων για τις μηχανές αναζήτησης είναι η φράση που ακούγεται και γράφεται περισσότερο στο internet. Είναι σίγουρο ότι η ιστοσελίδα σας δε θα επιβιώσει για πολύ αν δεν είναι βελτιστοποιημένη γι' αυτές. Είναι στο συμφέρον του καθενός η κατανόηση των εννοιών της βελτιστοποίησης ιστοσελίδων και ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της επιχείρησής που προωθείται μέσω διαδικτύου!

Τι αποτελλεί το SEO (βελτιστοποίηση για τις μηχανές αναζήτησης);

Η επιτυχία της ιστοσελίδας σας στο διαδίκτυο εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το επίπεδο της προβολής που απολαμβάνει. Αυτό θα συμβεί μόνο με ένα ισχυρό και αποτελεσματικό πρόγραμμα βελτιστοποίησης ιστοσελίδας για τις μηχανές αναζήτησης. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος θα πρέπει όμως να γνωρίζουμε αυτά τα βασικά που αποτελούν τα κομμάτια της ιστοσελίδας που θα πρέπει να βελτιστοποιηθούν.

Λέξεις κλειδιά

Οι λέξεις κλειδιά είναι αυτές οι μαγικές λέξεις που προσελκύουν το site σας στις μηχανές αναζήτησης. Αυτές εξασφαλίζουν επίσης καλές βαθμολογίες στην ιστοσελίδα σας. Δεδομένου ότι αυτές αποτελούν ένα σημαντικό στοιχείο της ιστοσελίδας η βελτιστοποίηση των μηχανών αναζήτησης θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι κάθε ιστοσελίδα του site σας θα έχει μια καλή σειρά από στρατηγικές λέξεις-κλειδιά ομοιόμορφα κατανεμημένη. Πολλοί ειδικοί διεξάγουν εντατική έρευνα για τις σωστές λέξεις κλειδιά και σας βοηθούν να αναλύσετε ποιες λέξεις-κλειδιά είναι οι πιο δημοφιλές και μπορεί να κερδίσουν μεγαλύτερη επισκεψιμότητα για το site σας.

Περιεχόμενο, περιεχόμενο, περιεχόμενο.....

Το περιεχόμενο στην ιστοσελίδα σας, όχι μόνο πρέπει να είναι ενδιαφέρων και σχετικό με το θέμα της ιστοσελίδα σας, αλλά θα πρέπει επίσης να είναι φιλικό στις μηχανές αναζήτησης. Θα πρέπει οπωσδήποτε να είναι μοναδικό και όχι αντιγραμμένο από κάπου αλλού. Οι μηχανές αναζήτησης και ιδίως αυτή του Google, έχουν εξελιχθεί σε μεγάλο βαθμό και μπορούν άμεσα να "καταλάβουν" αν το κείμενό σας είναι "κλεμένο" από κάπου αλλού και έτσι να τιμωρήσουν το site σας κατατάσοντάς το πολύ χαμηλά στα αποτελέσματα αναζήτησης. Τα κείμενα στην ιστοσελίδα σας πρέπει να αποπνέουν επαγγελματισμό, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι οι λέξεις-κλειδιά είναι γενναιόδωρα "πασπαλισμένες" στα διάφορα άρθρα του site.

Meta tags και τίτλος

Οι τίτλοι των ιστοσελίδων του website σας είναι αυτό που θα προσελκύσει τις μηχανές αναζήτησης για την ιστοσελίδα σας. Αυτό που είναι σημαντικό είναι όχι μόνο να είναι ο τίτλος ενδιαφέρων και ελκυστικός, αλλά να συμπεριλαμβάνει επίσης τις σχετικές λέξεις-κλειδιά. Με αυτόν τον τρόπο τα ρομπότ μηχανών αναζήτησης ευκολότερα κατατάσουν τις σελίδες σας στις σχετικές αναζητήσεις. Η βελτιστοποίηση των μηχανών αναζήτησης στην ουσία είναι ο τρόπος που θα κάνουμε την ιστοσελίδα μας να είναι πιο προσιτή στις μηχανές αναζήτησης. Θα πρέπει φυσικά τα Meta tags της ιστοσελίδας σας θα πρέπει να έχουν αυτές τις λέξεις κλειδιά στη σωστή τους θέση.

Γνωρίζοντας τον ανταγωνισμό σας

Πολλοί πάροχοι υπηρεσιών βελτιστοποίησης ιστοσελίδων στις μηχανές αναζήτησης, θα κάνουν μια σε βάθος ανάλυση του ανταγωνισμού. Αυτό γίνεται πολύ απλά γιατί προκειμένου να μείνετε μπροστά από τον ανταγωνισμό θα πρέπει να ξέρετε που στέκεστε. Αυτή η ανάλυση σας βοηθά εύκολα να μάθετε ποιες λέξεις-κλειδιά χρησιμοποιούνται σήμερα από τον ανταγωνισμό σας. Θα σας δώσει επίσης τη δυνατότητα να μάθετε από τα λάθη τους και να τελειοποιήσετε τις προσπάθειες βελτιστοποίησης της ιστοσελίδα σας με καλύτερα αποτελέσματα.

Δήλωση στις μηχανές και αλλού

Πολλοί πάροχοι υπηρεσιών βελτιστοποίησης ιστοσελίδων θα πρέπει επίσης να υποβάλουν με το χέρι το site σας στις διάφορες μηχανές αναζήτησης online. Με αυτό τον τρόπο είναι σε θέση αποτελεσματικά να διαδώσει την ιστοσελίδα σας στο διαδίκτυο. Οι μέθοδοι βελτιστοποίησης για τις μηχανές αναζήτησης περιλαμβάνουν λεπτομερή ρύθμιση του περιεχομένου, τη δημιουργία περισσότερων συνδέσεων (backlinks), καθώς και τη χρήση εργαλείων όπως το PPC (Pay Per Click) πληρωμένη διαφήμιση, έτσι ώστε να οδηγήσουν μεγαλύτερη κυκλοφορία στην ιστοσελίδα σας.

Ποιότητα και περιεκτικότητα συνδέσμων backlinks

Το Page Rank της ιστοσελίδας σας καθώς και η δημοτικότητά της θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των συνδέσεων προς αυτήν (backlinks), καθώς και το είδος και την ποιότητα των συνδέσμων προς το δικτυακό σας τόπο. Στην πραγματικότητα, οι περισσότερες από τις δημοφιλείς μηχανές αναζήτησης ξεχωρίζουν τις επιτυχημένες ή όχι τόσο επιτυχημένες ιστοσελίδες από την πυκνότητα των συνδέσεων προς αυτές. Ως εκ τούτου, ως μέρος του προγράμματος βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης της ιστοσελίδας σας θα πρέπει να διασφαλίσετε την ποιότητα και ποσότητα των backlinks προς το domain σας. Με τη βελτίωση της πυκνότητας αυτών των συνδέσμων μπορείτε να βελτιώσετε τη σχετική τοποθέτηση του site σας στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

Υψηλής ποιότητας σύνδεσμοι

Δεν είναι αρκεί μόνο να υπάρχει ένας μεγάλος όγκος συνδέσμων στο domain σας. Είναι επίσης εξίσου σημαντικό κατά τη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης της ιστοσελίδας να δημιουργήσουμε συνδέσμους καλής ποιότητας από άλλες αξιόπιστες ιστοσελίδες. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να δοκιμαστεί η αντοχή και η αποτελεσματικότητα του κάθε συνδέσμου πριν από την ενσωμάτωσή του στην ιστοσελίδα σας. Θα πρέπει να ελέγχουμε το page rank των ιστοσελίδων, που θα χρησιμοποιήσουμε για backlinks, όπως επίσης και τη σχετικότητα αυτών με το site μας. Είναι πολύ πιο αποτελεσματικό να έχουμε ένα σύνδεσμο προς την ιστοσελίδα μας από κάποιο σχετικό άρθρο ενός αξιόπιστου blog παρά δέκα ή είκοσι συνδέσμους από άσχετα με το αντικείμενο μας domains.

Η αποτελεσματικότητα της βελτιστοποίησης για τις μηχανές αναζήτησης της ιστοσελίδας σας εξαρτάται από τους παραπάνω σημαντικούς παράγοντες. Για να γίνει σωστή βελτιστοποίηση στην ιστοσελίδα σας και να έχετε αποτελέσματα χρειάζεται χρόνος αλλά και κάποιος με εμπειρία και γνώση ώστε να καταφέρει να οδηγήσει μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα σας.

Γιώργος Χατσιούλης Web Designer - Internet Marketing - Μηχανικός Συστημάτων

Γιώργος Χατσιούλης

Ο Γιώργος Χατσιούλης έχει ασχοληθεί με την κατασκευή ιστοσελίδων & Eshop, τη βελτιστοποίηση και προώθησή τους εδώ και αρκετά χρόνια. Σαν μηχανικός συστημάτων πληροφορικής έχει ενεργή δράση από το 1996. Σπούδασε στις Ηνωμένες Πολιτείες στο CUNY Computer Science και ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη από το 1994. Έχει γράψει αρκετά άρθρα στο blog της Internet Technology Solutions που αφορούν την κατασκευή ιστοσελίδων, το SEO, τη βελτιστοποίηση και προώθηση ιστοσελίδων, καθώς και το διαδικτυακό μάρκετινγκ.


Αξιολόγηση :
(159 Αξιολογήσεις)

Κατασκευή και προώθηση ιστοσελίδων

Internet Technology Solutions

Τριών Ιεραρχών 16, 562 24 Θεσσαλονίκη

Τηλ.: +30 2311 2411 78

Κιν.: +30 6942 777 942

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου του site χωρίς την γραπτή άδεια της Internet Technology Solutions.

Γιώργος Χατσιούλης Founder & CEO

Βρείτε μας στον χάρτη

Google Partners