Ανακατασκευή Eshop

Ανακατασκευή Eshop

Δεν έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα από το Eshop σας;

Έχετε κάποιο ηλεκτρονικό κατάστημα, το "γεμίσατε” με προϊόντα, αλλά δεν αποδίδει όπως σας αξίζει;
Επειδή η εμπιστοσύνη του Έλληνα καταναλωτή στις ηλεκτρονικές αγορές αυξάνει χρόνο με το χρόνο μήπως ήρθε η ώρα να αρχίσει να αποδίδει η επένδυση που κάνατε;

Χρειάζεται όμως οπωσδήποτε να μπείτε στον ρυθμό των εξελίξεων και να προσαρμόσετε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα στα σημερινά δεδομένα.


Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των Εshop βρίσκονται καταρχήν στο πιο προφανές που είναι o ίδιος ο Σχεδιασμός του Eshop. Δηλαδή αταίριαστα χρώματα, "κουρασμένα" γραφικά, πρόχειρες και μικρές φωτογραφίες, τεράστια κενά ανάμεσα στα προϊόντα, άσχημο “άπλωμα” του site από άκρη σε άκρη της οθόνης και ίσως το πιο βασικό απ' όλα χαμηλή ταχύτητα.

Ακόμη ένα σημαντικό πρόβλημα αποτελεί η χρηστικότητα του site δηλαδή η ευκολία πλοήγησης και εύρεσης αυτού που ψάχνει να αγοράσει ο επισκέπτης μας. Εδώ πρέπει να πούμε ότι κακός σχεδιασμός στη χρηστικότητα του Site ενδεχομένως επηρεάζει αρνητικά στο SEO δηλαδή στη βελτιστοποίηση του Site για της μηχανές αναζήτησης και άρα και την κατάταξή του σε αυτές.

Είναι το Eshop σας SEO ready;

Αμέσως μετά και με την ίδια ακριβώς βαρύτητα έρχονται τα προβλήματα περιεχομένου. Δηλαδή ότι αφορά σε περιγραφές προϊόντων (συνήθως πολύ μικρές χωρίς λέξεις κλειδιά) φωτογραφίες χωρίς εναλλακτική περιγραφή, καθόλου meta περιγραφές και λέξεις κλειδιά (συνήθως καταχωρείται μια περιγραφή στην αρχική σελίδα η οποία επαναλαμβάνεται σε όλες τις σελίδες του site) ενώ ανύπαρκτη είναι η μετάλλαξη της διεύθυνσης ενός προϊόντος σε κατανοητά λόγια όπως π.χ. www.toeshopmou.gr/karekla-trapezarias.html αντί για www.toeshopmou.gr/index.php?category32/productid=658.

Πάλι αυτό το τελευταίο παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στη βελτιστοποίηση για μηχανές αναζήτησης. Γενικά όσο περισσότερο εμφανίζεται ένα όνομα προϊόντος σε μία σελίδα σε διαφορετικές θέσεις (πχ τη μπάρα διευθύνσεων, τον τίτλο του προϊόντος, την εναλλακτική περιγραφή των φωτογραφιών, την μπάρα του explorer και φυσικά μέσα στο κείμενο το οποίο περιγράφει το προϊόν), τόσο μεγαλύτερος συσχετισμός υπάρχει της λέξης αυτής, με τη λέξη που αναζητάει ο επισκέπτης στη μηχανή αναζήτησης και έτσι αυξάνουν οι πιθανότητες να βρεθεί η ιστοσελίδα με το προϊόν μας στις πρώτες θέσεις.

Επίσης, ένα από τα προβλήματα διαφόρων Eshop είναι η ελλιπής μετάφραση στα Ελληνικά, όλων των μηνυμάτων, των μενού, των περιγραφών κ.α. Σε πολλά σημεία θα δείτε να εμφανίζονται διάφορα μηνύματα μισά Αγγλικά μισά Ελληνικά, ενώ πολλές φορές το λεκτικό είτε δε βγάζει νόημα, ή είναι πολύ "ξύλινο". Και εδώ μπορούμε να παρέμβουμε με τη δική μας λύση που έχει πλήρη Ελληνική μετάφραση με πιο φιλικές περιγραφές των μηνυμάτων προς τον επισκέπτη αλλά και τον χειριστή.

Επίσης, σημαντικό είναι το ότι πολλές φορές ο ιδιοκτήτης ενός ηλεκτρονικού καταστήματος δε γνωρίζει όλες τις λειτουργίες του, με αποτέλεσμα το Eshop να είναι φτωχό σε περιεχόμενο και δυνατότητες, με μόνο του όπλο τα ίδια τα προϊόντα, τα οποία εφόσον δεν έχουν και τις πιο ανταγωνιστικές τιμές, τελικά δεν πραγματοποιούνται πωλήσεις. Εδώ λοιπόν σας βρίσκουμε λύσεις, ώστε να γεμίσει το κατάστημα με περιεχόμενο, πάντα με το αντικείμενο σας σχετικό, και να αυξήσουμε κατακόρυφα το ενδιαφέρον και άρα το χρόνο παραμονής του επισκέπτη.

Μαζί με όλα τα παραπάνω μπορούμε να σας βοηθήσουμε να τρέξετε σωστά Google Adwords διαφημιστικές καμπάνιες με τις σωστές λέξεις κλειδιά, να χρησιμοποιήσουμε χάρτες περιεχομένων του Eshop σας ώστε να ενημερώνεται αυτόματα η Google για το περιεχόμενο του, και να διαβάζετε αναλυτικές στατιστικές που έρχονται από την ίδια την Google μέσω του Google Analytics το οποίο χρησιμοποιούμε για να παρακολουθούμε την κίνηση στο κατάστημά σας.

Πολύ σημαντική είναι και η βελτίωση της ταχύτητα της εφαρμογής του Eshop (προσοχή όχι φιλοξενίας, αυτό εννοείται ότι το έχετε ήδη λάβει σοβαρά υπόψιν και έχετε έναν αξιόπιστο και γρήγορο πάροχο φιλοξενίας). Με συγκεκριμένες κινήσεις στη "καρδιά" του Eshop μας κατεβάζουμε το χρόνο απόκρισης του προγράμματος κάτι που η Google μετράει πλέον και επίσημα ως πολύ σημαντικό παράγοντα για την καλή κατάταξη ενός site. Και βέβαια εφόσον επενδύεται στη διαφήμιση με Google Adwords, πρέπει να γνωρίζετε πως το κόστος ανά κλικ μιας καμπάνιας είναι απόλυτα συνδεδεμένο με την καλή ταχύτητα ενός site, δηλαδή έχοντας ένα γρήγορο Site πληρώνετε λιγότερα χρήματα ανά κλικ για μία διαφήμιση, απ' ότι θα πληρώνατε αν δεν είχατε διορθώσει την ταχύτητα. (περισσότερα διαβάστε στο άρθρο Google Adwords Quality Score από την ίδια την Google).

Είναι το Eshop σας έτοιμο για Κοινωνική Δικτύωση (Social Networking);

Και βέβαια σας παρέχουμε τη δυνατότητα να τοποθετήσετε σε όλα τα προϊόντα κουμπί Like του Facebook (μου αρέσει), Tweet για το Twitter και το Plus της Google ώστε οι επισκέπτες σας, να μπορούν να μοιραστούν με τους φίλους τους ένα ενδιαφέρον προϊόν που είδαν στο κατάστημά σας.
Τέλος, σημαντική είναι η τοποθέτηση του καταστήματος στο Yahoo αλλά και το Bing, όπου εκτός από την εγγραφή και επιβεβαίωση του site, δηλώνουμε όλα τα προϊόντα με Xml sitemap όπως ακριβώς και με το Google.

Στα Eshop μας υπάρχει δυνατότητα βαθμολογίας και κριτικών των προϊόντων από τους επισκέπτες - πελάτες έτσι ώστε όχι μόνο να εμπλουτίζεται το περιεχόμενο του Eshop σας αλλά και να κερδίζει το ενδιαφέρον των διαφόρων επισκεπτών που έτσι θα έχουν έναν ακόμη λόγο να το επισκεφτούν ξανά.

Θα πρέπει οπωσδήποτε σε κάθε σελίδα του site να τοποθετείται η φυσική διεύθυνση και τα τηλέφωνα επικοινωνίας της επιχείρησης μας έτσι ώστε ο κάθε επισκέπτης να μπορεί άμεσα να επικοινωνήσει μαζί μας χωρίς να χρειαστεί να ψάχνει τις πληροφορίες επικοινωνίας μας.

Τέλος, ασχολούμαστε με τις καθόλου ασήμαντες λεπτομέρειες, όπως π.χ. το απαντητικό e-mail που πάει στον πελάτη αυτόματα, όταν εκτελέσει μια παραγγελία, ώστε αυτό να αποκτήσει χαρακτήρα αλλά και πληροφορία απαραίτητη για να πειστεί ο πελάτης σας, ότι συναλλάσσεται με κάποιον σοβαρό έμπορο. Επίσης, σας βοηθάμε στον σχηματισμό των όρων συνεργασίας με τους επισκέπτες σας, πολύ βασικό για αυτούς αλλά και για εσάς.

Αναβαθμίστε το Eshop σας!

Όλα τα παραπάνω αλλά και ακόμη περισσότερα, τα οποία θα μοιραστούμε μαζί σας, αποτελούν για μας καθημερινότητα στα Εshop που χτίζουμε από την αρχή, έχοντας βέβαια εμπιστευτεί ένα από τα καλύτερα και πιο δημοφιλή λογισμικά ηλεκτρονικού εμπορίου παγκοσμίως, ενημερώνεται σε πολύ τακτά χρονικά διαστήματα, και εμπλουτίζεται συνεχώς με νέες τεχνολογίες.

Στείλτε μας ένα e-mail με τα στοιχεία σας ώστε να έρθουμε σε επαφή μαζί σας και να μοιραστούμε μαζί σας την εμπειρία μας και τη γνώση μας στο τόσο αναπτυσσόμενο και πολλά υποσχόμενο ηλεκτρονικό εμπόριο. Επικοινωνήστε τώρα και μη μένετε έξω από τις εξελίξεις. Δράστε άμεσα για το καλό της επιχείρισής σας.

Internet Technology SolutionsΑξιολόγηση :
(131 Αξιολογήσεις)

Κατασκευή και προώθηση ιστοσελίδων

Internet Technology Solutions

Τριών Ιεραρχών 16, 562 24 Θεσσαλονίκη

Τηλ.: +30 2311 2411 78

Κιν.: +30 6942 777 942

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου του site χωρίς την γραπτή άδεια της Internet Technology Solutions.

Γιώργος Χατσιούλης Founder & CEO

Βρείτε μας στον χάρτη

Google Partners

Πολιτική απορρήτου

Πολιτική cookies