Κατασκευή ιστοσελίδας blog (ιστολόγιο)

Έχει η επιχείρησή σας Blog;

Ένα blog έρχεται να καλύψει την ανάγκη ενός από τους πιο διαδεδομένου τρόπους επικοινωνίας της εποχής μας, των blogs. Θα λέγαμε πως ένα Blog (ή Weblog) είναι ένα προσωπικό ημερολόγιο στο Web. Τα Blogs καλύπτουν τόσα θέματα, και εκφράζουν τόσες απόψεις, όσοι είναι και οι bloggers που τα γράφουν (περίπου 70 εκατομμύρια). Μερικά blogs επηρεάζουν καθοριστικά τις εξελίξεις σε κάποιους χώρους και έχουν πολύ μεγάλη αναγνωσιμότητα, ενώ άλλα απευθύνονται σε ένα κλειστό κύκλο ανθρώπων (οικογένεια, φίλοι ή συνεργάτες). Πολλοί από μας παρακολουθήσαμε πως μέσω των blogs διαμορφώθηκαν πολιτικά και κοινωνικά κινήματα στην Ελλάδα.

Blog

Τα blogs έχουν δύναμη γιατί δίνουν την δυνατότητα σε εκατομμύρια ανθρώπους να "εκδώσουν" εύκολα τις απόψεις τους, και σε πολύ περισσότερους να σχολιάσουν αυτές απόψεις. Τα blogs είναι ένα ρευστό, δυναμικό μέσο, που χαρακτηρίζεται περισσότερο ως συζήτηση παρά ως αρχειοθέτηση απόψεων. Μπορούν να δώσουν το βήμα στον καθένα από μας για να προωθήσουμε τις απόψεις μας.

Δεν είναι τα blogs προσωπικά ημερολόγια.

Πολλοί θεωρούν ότι τα blogs είναι απλά προσωπικά ημερολόγια. Τα blogs συμπεριλαμβάνουν τα πάντα, από προσωπικά ημερολόγια που τα μοιράζεται κάποιος με συγγενείς και φίλους, μέχρι blogs των οποίων η αναγνωσιμότητα ξεπερνάει και αυτή των μεγάλων ΜΜΕ. Η θεματολογία των blogs ποικίλει από πολιτικό σχολιασμό, κριτικές προϊόντων, επιστημονικά θέματα, μέχρι και την πιο μικρή περιοχή ενδιαφερόντων που μπορεί να έχει κάποιος.

Είναι διαφορετικό ένα blog από ένα site;

Ένα blog θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ένα είδος website που ενημερώνεται συχνά, κυρίως με το να ενημερώνει το περιεχόμενό του σε μορφή χρονολογικού ημερολογίου - ανά ημερομηνία άρθρων. Σε ένα blog, το περιεχόμενο μπορεί να δημοσιεύεται και να διανέμεται χωρίς τη μορφοποίηση (το design) του, χρησιμοποιώντας τα RSS Feeds. Οι αναγνώστες μπορούν τότε να εγγράφονται στο feed και αυτόματα να λαμβάνουν ειδοποιήσεις κάθε φορά που καταχωρείται νέο άρθρο στο blog. Τα περισσότερα blogs επιτρέπουν στους αναγνώστες τους να βάζουν σχόλια κάτω από τα άρθρα τους, και να κάνουν links συνδέσμους από το δικό τους blog προς το blog ενός άλλου blogger αλλά και προς οποιοδήποτε άλλο site (backlinks).

Μπορεί να βοηθήσει ένα blog μiα επιχείρηση;

Αρχικά το για τους περισσότερους ανθρώπους το blogging ήταν ένα χόμπι. Στην συνέχεια έχει αποδειχθεί ότι αυτό δεν ισχύει για πολλούς άλλους, ειδικά για δημοσιογράφους, συγγραφείς και πολιτικούς. Το να γράφεις ένα blog προωθεί την επαγγελματική σου καριέρα παρέχοντας ένα μεγαλύτερο κοινό σε όσα έχεις να πεις, και σου επιτρέπει μια πιο στενή και προσωπική σχέση με αυτό το κοινό (αναγνώστες, πελάτες, ή ψηφοφόροι). Είναι λοιπόν αυτονόητο ότι μέσα από ένα blog μια επιχείρηση μπορεί να εκθέτει τις απόψεις της για θέματα που μπορεί να κερδίσουν το ενδιαφέρον των αναγνωστών και έτσι να αυξήσει τον αριθμό αυτών που τα σχολιάζουν. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να την προώθηση της επιχειρηματικής της δραστηριότητας και την δημιουργία πελατών. Επίσης με την αναγραφή άρθρων σε ένα blog οι επιχειρήσεις μπορούν να δημιουργούν links προς την ιστοσελίδα τους (backlinks) με αποτέλεσμα το ανέβασμα του site τους στις μηχανές αναζήτησης. Στην Internet Technology Solutions μπορούμε να σας καθοδηγήσουμε στην δημιουργία του δικού σας ηλεκτρονικού ημερολογίου, στην επιλογή του template, του provider (blogger, wordpress ή σε δικό σας domain name κ.α.) και γενικά στην εκπαίδευση για την σωστή λειτουργία και ανανέωση του blog σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κάνουμε μαζί αυτή την προωθητική προσπάθεια της επιχείρησής σας μέσα από ένα blog και να σας "περάσουμε" στο χώρο του blogging!

Internet Technology SolutionsΑξιολόγηση :
(132 Αξιολογήσεις)

Κατασκευή και προώθηση ιστοσελίδων

Internet Technology Solutions

Τριών Ιεραρχών 16, 562 24 Θεσσαλονίκη

Τηλ.: +30 2311 2411 78

Κιν.: +30 6942 777 942

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου του site χωρίς την γραπτή άδεια της Internet Technology Solutions.

Γιώργος Χατσιούλης Founder & CEO

Βρείτε μας στον χάρτη

Google Partners