Social Networking (κοινωνική δικτύωση)

Κερδίστε νέους πελάτες ενισχύοντας τις σχέσεις με τους καταναλωτές

Αναμφίβολα τα social media αποτελούνται από κοινωνικές ομάδες που θα μπορούσαν να ενδιαφέρονται για τα δικά σας προϊόντα και υπηρεσίες. Είναι απαραίτητο λοιπόν να δημιουργήσετε τη δική σας παρουσία σε αυτά, μέσω του Social Networking ενσωματώνοντας στη σελίδα σας πληροφορίες σχετικά με εσάς, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας. Για να γίνει όπως πιο ενδιαφέρουσα η παρουσία σας θα πρέπει να υπάρχουν φωτογραφίες εκδηλώσεων και προϊόντων, αλλά και κουίζ, ψηφοφορίες, rss feeds κ.α. Μ' αυτό τον τρόπο θα μπορέσετε να ενημερώσετε τον κόσμο για ειδικές προσφορές, νέα προϊόντα και υπηρεσίες σας ή να διαδώσετε έναν διαγωνισμό και να επιβραβεύσετε τους "φίλους" σας με εκ πτωτικά κουπόνια.

Social Networking

Φυσικά, θα μπορούσαμε να εκμεταλλευθούμε όλες τις δυνατότητες του Social Networking όπως την επιλογή διαφημίσεων στο Facebook με τις οποίες έχουμε χαμηλό κόστος και πολύ καλή δημογραφική στόχευση.

Εφαρμογές στο Facebook

Εκμεταλλευθείτε τo Facebook

Τα ποσοστά είναι εντυπωσιακά! Το 70% των χρηστών του Facebook (400 εκατομμύρια χρήστες) χρησιμοποιεί κάποια εφαρμογή. Μπορούμε να εκμεταλλευθούμε αυτά τα ποσοστά και σε συνδυασμό της στοχευμένης διαφήμισης στο Facebook να έχουμε εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Facebook

Τα Social Media δεν είναι μόνο ένα προφίλ, ένα group ή μια σελίδα στο facebook ή στο twitter. Ιδιαίτερα το facebook παρέχει πλέον πάρα πολλές δυνατότητες ενσωμάτωσης λειτουργικών στοιχείων του στην ιστοσελίδα σας και με το "open graph” και τη χρήση των "like buttons" φιλοδοξεί να κάνει το Social Networking στο internet πιο στοχευμένη από ποτέ. Γιατί να ζητάτε στοιχεία που ήδη έχετε; Αυξήστε τους χρήστες που συμμετέχουν στους online διαγωνισμούς σας, χρησιμοποιώντας το facebook connect για να τους απαλλάξετε από το εμπόδιο της εγγραφής. Μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τις δυνατότητες που σας προσφέρουν τα Social Media, προτρέποντας και διευκολύνοντας τους χρήστες σας να διαδώσουν το περιεχόμενο σας στους φίλους τους.

Twitter

Twitter

Εκμεταλευθείτε τo Twitter

Το Twitter είναι ένα πολύ δημοφιλές κομμάτι της κοινωνικής δικτύωσης και ταυτόχρονα υπηρεσία microblogging που επιτρέπει στους χρήστες του να στέλνουν και να διαβάζουν ένα μικρό κείμενο που βασίζεται σε μηνύματα μέχρι 140 χαρακτήρες, ανεπίσημα γνωστά ως "tweets". Θεωρούμε πως το Twitter είναι κομμάτι της κοινωνικής δικτύωσης γιατί μας επιτρέπει να έρθουμε σε επαφή και να αλληλεπιδράσουμε με άλλα μέλη του, που μπορεί να έχουμε κάτι κοινό. Είναι ένα Μικρο-blogging γιατί μπορούμε να γράψουμε την κατάστασή μας μέσα σε 140 χαρακτήρες και χωρίς εικόνες ή άλλα multimedia. Έτσι γίνεται πολύ πιο εύκολο, πιο απλό και πρακτικό να γράψουμε κάτι, από το να ετοιμάσουμε ένα blog post για το wordpress ή το blogger.
Το Twitter έχει εξελιχθεί σε μέρος προώθησης ιδεών, προϊόντων και ειδήσεων και φυσικά εξελίχθηκε σε μια πλατφόρμα asynchronous Chat, όπου η συζήτηση μπορεί να εξελιχθεί σε μεγαλύτερη διάρκεια, αλλά και με περισσότερα άτομα απ' ότι ένα κλασικό Chat. Η προώθηση των ειδήσεων και ιδεών γίνεται σε κλάσματα δευτερολέπτου από την ανάμειξη όλων των διαφορετικών χρηστών. Πολλά μέσα ενημέρωσης ακόμη και στην Ελλάδα το χρησιμοποιούν για να διαμορφώσουν την κοινή γνώμη.
Είναι λοιπόν φυσικό να έχουμε την προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών μέσω του twitter με διάφορους τρόπους. Επιχειρήσεις φτιάχνουν twitter λογαριασμούς για το brand name τους μέσα από τους οποίους "ενημερώνονται" όλοι οι followers τους. Πολλά ελληνικά μαγαζιά, blogs, forums, ειδησεογραφικά sites (όπως το apn.gr) έχουν ανοίξει λογαριασμό. Φυσικό ήταν να ακολουθήσουν και όλα τα Ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια καθώς και Έλληνες πολιτικοί που χρησιμοποιούν το twitter για την προώθηση ιδεών και πολιτικών απόψεων.

Είναι λοιπόν αυτονόητο, πως οποιαδήποτε επιχείρηση θα ήθελε να προωθήσει τα προϊόντα ή και τις υπηρεσίες της, θα πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιεί αν όχι όλα τουλάχιστον τα βασικά social media όπως Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin και διάφορα άλλα για την παρουσία της στον Social Networking κόσμο του internet.

Εάν έχετε κάποια συγκεκριμένη ιδέα που θέλετε να υλοποιήσετε ή αν απλά θέλετε να σας προτείνουμε τον καταλληλότερο τρόπο για να εκμεταλλευτείτε τις δυνατότητες του Social Networking, επικοινωνήστε μαζί μας και θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε.

Internet Technology SolutionsΑξιολόγηση :
(115 Αξιολογήσεις)

Κατασκευή και προώθηση ιστοσελίδων

Internet Technology Solutions

Τριών Ιεραρχών 16, 562 24 Θεσσαλονίκη

Τηλ.: +30 2311 2411 78

Κιν.: +30 6942 777 942

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου του site χωρίς την γραπτή άδεια της Internet Technology Solutions.

Γιώργος Χατσιούλης Founder & CEO

Βρείτε μας στον χάρτη

Google Partners