Βελτιστοποίηση στις μηχανές αναζήτησης (SEO)

Βελτιστοποίηση στις μηχανές αναζήτησης (SEO)

 

Τι είναι το SEO ή Βελτιστοποίηση αποτελεσμάτων στις μηχανές αναζήτησης;

   Γενικά το SEO είναι ένα σύνολο από ενέργειες που γίνονται κατά την διάρκεια δημιουργίας της ιστοσελίδας σας. Χρησιμοποιούνται συγκεκριμένες τεχνικές που βοηθάνε στο να βρεθεί η ιστοσελίδα σας όσο πιο ψηλά γίνεται στα αποτελέσματα αναζήτησης, για χρήστες που ψάχνουν με λέξεις κλειδιά που αφορούν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας.

   Για να έχει σωστό SEO η ιστοσελίδα σας θα πρέπει να είναι όσο το δυνατό φιλική προς τις μηχανές αναζήτησης. Οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται είναι η δημιουργία φιλικών τίτλων σε κάθε σελίδα, η τοποθέτηση meta tags στον κώδικα αλλά θα πρέπει και όλη η υποδομή του website να έχει διαμορφωθεί με τον ενδεδειγμένο τρόπο που θα επιτρέπει τη σωστή εμφάνιση της ιστοσελίδας στις μηχανές αναζήτησης.

   Η καλή υποδομή της ιστοσελίδας δεν μπορεί από μόνη της να πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα, θα πρέπει και το περιεχόμενο να είναι κατάλληλα διαμορφωμένο. Μπορούμε να τροποποιήσουμε τα κείμενα της ιστοσελίδας σας έτσι ώστε οι «σημαντικές λέξεις» (Keywords) για εσάς να γίνουν αντιληπτές ως «σημαντικές» και από τις μηχανές αναζήτησης.
   Απαραίτητη είναι η δημιουργία εσωτερικών και εξωτερικών συνδέσμων (backlinks) στην ιστοσελίδα σας. Είναι μια διαδικασία η οποία μόνο αν γίνει σωστά μπορεί να φέρει αποτέλεσμα. Με την εμπειρία μας σε αυτόν τον τομέα, μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι η ιστοσελίδα σας θα έχει μόνο υψηλής ποιότητας links από έμπιστες πηγές (backlinks), που θα λειτουργήσουν θετικά στις μηχανές αναζήτησης.

Είναι το SEO απαραίτητο;

   Από τα παραπάνω μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε πως αν η ιστοσελίδα μας δε διαθέτει SEO τότε δεν πρόκειται να έχει τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα. Δεν έχει νόημα να δημιουργήσουμε ένα όμορφο και λειτουργικό website και να μην μπορεί κανείς να το βρει. Κανείς δε θα δημιουργούσε μια σύγχρονη επιχείρηση σε ένα αποκλεισμένο μέρος χωρίς δρόμους γιατί έτσι δε θα μπορούσαν οι πιθανοί πελάτες του να τον βρουν. Με την ίδια λογική δε θα κατασκευάζαμε μια ιστοσελίδα χωρίς να εξασφαλίζαμε ότι σε αυτήν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση όσοι αναζητούν κάτι σχετικό με αυτήν.

Όλες οι τεχνικές SEO δε φέρνουν πραγματικά αποτελέσματα;

     Στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλές πληροφορίες σχετικά με τις τεχνικές SEO που πρέπει κανείς να ακολουθήσει, δίνοντας μερικές φορές την εντύπωση ότι ο καθένας θα μπορούσε να κάνει μόνος του το SEO στην ιστοσελίδα του και έτσι να την "ανεβάσει" στις μηχανές αναζήτησης. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι το να βρεθεί μια ιστοσελίδα ψηλά στα αποτελέσματα αναζήτησης για ανταγωνιστικές λέξεις-κλειδιά, είναι κάτι που χρειάζεται έρευνα και τα σωστά εργαλεία. Μπορείτε να δείτε συνοπτικά τις τεχνικές και τη διαδικασία SEO που εφαρμόζουμε στην ιστοσελίδα σας, εδώ.

   Επειδή υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός και η εμφάνιση σε υψηλές θέσεις των αποτελεσμάτων αναζήτησης μέσω των μηχανών αναζήτησης δεν είναι πάντα εγγυημένη για όλες τις λέξεις κλειδιά που μπορεί να σας ενδιαφέρουν, μια ολοκληρωμένη στρατηγική "ανεβάσματος" στις μηχανές αναζήτησης θα μπορούσε να συμπεριλαμβάνει και μια διαφημιστική καμπάνια Google AdWords. Στο Google AdWords τα αποτελέσματα είναι άμεσα και πάντα μπορούν να λειτουργούν συμπληρωματικά στα οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να βρούμε τον καταλληλότερο τρόπο προώθησης μέσω SEO γα την επιχείρησή σας. 

Δείτε μερικές μεθόδους βελτιστοποίησης

Από το Google optimizer στο Google content experiments Αποδίδει η ιστοσελίδα σας όπως θα θέλατε; Είναι η ιστοσελίδα σας σχεδιασμένη έτσι ώστε να είναι λειτουργική και να προωθεί τις online πωλήσεις σας; Είναι η σελίδα επικοινωνίας του ιστοτόπου σας απλή…
Τεχνικές Search Εngine Οptimization Έχει εφαρμοστεί στην ιστοσελίδα σας SEO; Απαντώντας στο τι είναι το SEO (Search Engine Optimization) θα λέγαμε ότι γενικά είναι ένα σύνολο από ενέργειες που γίνονται όχι μόνο κατά την διάρκεια δημιουργίας της ιστοσελίδας σας αλλά…
Μετρήσεις με το Google Analytics H Google εδώ και πολλά χρόνια διαθέτει δωρεάν το Google Analytics που δεν είναι τίποτε άλλο από ένα εργαλείο μετρησιμότητας της επισκεψιμότητας μιας ιστοσελίδας. Ο καθένας μπορεί εύκολα να το εγκαταστήσει στο site του και…

Κατασκευή και προώθηση ιστοσελίδων

Internet Technology Solutions

Τριών Ιεραρχών 16, 562 24 Θεσσαλονίκη

Τηλ.: +30 2311 2411 78

Κιν.: +30 6942 777 942

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου του site χωρίς την γραπτή άδεια της Internet Technology Solutions.

Γιώργος Χατσιούλης Founder & CEO

Βρείτε μας στον χάρτη

Google Partners