Τεχνικές Search Εngine Οptimization

Search Engine Optimization SEO

Έχει εφαρμοστεί στην ιστοσελίδα σας SEO;

Απαντώντας στο τι είναι το SEO (Search Engine Optimization) θα λέγαμε ότι γενικά είναι ένα σύνολο από ενέργειες που γίνονται όχι μόνο κατά την διάρκεια δημιουργίας της ιστοσελίδας σας αλλά και μετά έτσι ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των επισκεπτών που προέρχονται από τις μηχανές αναζήτησης μέσω οργανικών αποτελεσμάτων και όχι διαφημίσεων. Αφορά δηλαδή στην αύξηση του συνόλου των επισκεπτών της ιστοσελίδας σας από τις μηχανές αναζήτησης όπως το Google, το Yahoo, το Bing μέσω αναζητήσεων που πραγματοποιούν με συγκεκριμένες λέξεις κλειδιά (keywords). Για να γίνει αυτό χρησιμοποιούνται συγκεκριμένες τεχνικές που βοηθάν στο να βρεθεί η ιστοσελίδα σας όσο πιο ψηλά γίνεται στα αποτελέσματα αναζήτησης, για όλους τους χρήστες που ψάχνουν με λέξεις κλειδιά που αφορούν τις υπηρεσίες σας.

Θα πρέπει η ιστοσελίδα σας να είναι όσο το δυνατό φιλική προς τις μηχανές αναζήτησης. Οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται είναι η δημιουργία φιλικών τίτλων σε κάθε σελίδα, η τοποθέτηση meta tags στον κώδικα αλλά και όλη η υποδομή του website να έχει διαμορφωθεί με τον ενδεδειγμένο τρόπο που θα προωθεί τη εμφάνιση της ιστοσελίδας σας "ψηλά" στις μηχανές αναζήτησης. Το search engine optimization (seo) ή αλλιώς βελτιστοποίηση ιστοσελίδων για τις μηχανές αναζήτησης είναι σίγουρα μια πολύπλοκη διαδικασία και περιλαμβάνει βασικά τα παρακάτω βήματα. Αρχικά θα πρέπει να επιλεγούν οι σωστές λέξεις κλειδιά μέσω Keyword Research (Έρευνα Λέξεων-Κλειδιών) που περιγράφουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα προϊόντα ή και τις δραστηριότητές σας. Εφόσον έχουμε κάνει αυτή την έρευνα είναι απαραίτητο να δούμε τι γίνεται με τον ανταγωνισμό. Σε αυτό θα μας βοηθήσει το Competitive Analysis που περιλαμβάνει πλήρη ανάλυση των ιστοσελίδων του ανταγωνισμού καθώς και των διαδικασιών προώθησής τους. Ταυτόχρονα εξετάζουμε τους χρόνους μέσα στους οποίους θα μπορέσετε να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα για τις λέξεις κλειδιά που έχουν επιλεγεί. Στο επόμενο στάδιο του Search engine optimization (seo) θα τοποθετήσουμε τις λέξεις κλειδιά που προέκυψαν από την έρευνά μας στον κώδικα της ιστοσελίδας σας, τα γνωστά σε όλους μας meta tags. Δεν θα πρέπει να παραλείψουμε και την αναγνωρισιμότητα που μπορούμε να έχουμε από το Google όταν χρησιμοποιούμε τα Co-Citation και Co-Occurrence που όπως τεκμηριώνεται εδώ είναι ένα από τα σημαντικά κλειδιά για επιτυχημένη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης της ιστοσελίδας σας (SEO).

Η καλή υποδομή της ιστοσελίδας δεν μπορεί από μόνη της να πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα, Θα πρέπει και το περιεχόμενο να είναι κατάλληλα διαμορφωμένο. Μπορούμε να τροποποιήσουμε τα κείμενα της ιστοσελίδας σας έτσι ώστε οι «σημαντικές λέξεις» (Keywords) για εσάς να γίνουν αντιληπτές ως «σημαντικές» και από τις μηχανές αναζήτησης.

Απαραίτητη είναι η δημιουργία εσωτερικών και εξωτερικών συνδέσμων στην ιστοσελίδα σας. Είναι μια διαδικασία η οποία μόνο αν γίνει σωστά μπορεί να φέρει αποτέλεσμα. Με την εμπειρία μας σε αυτόν τον τομέα, μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι η ιστοσελίδα σας θα έχει μόνο υψηλής ποιότητας links από έμπιστες πηγές, που θα λειτουργήσουν θετικά στις μηχανές αναζήτησης.

Συνοπτικά η διαδικασία SEO είναι η εξής:

Πρωτίστως γίνεται η έρευνα ανταγωνισμού και η αξιολόγηση του υπάρχοντος site στην περίπτωση που την ιστοσελίδα δεν την έχουμε δημιουργήσει εμείς. Στην περίπτωση που η κατασκευή και προώθηση του site γίνεται από εμάς εξ' ολοκλήρου τότε απλά γίνεται η έρευνα του ανταγωνισμού. Μετά, σε συνεννόηση πάντα με τον ιδιοκτήτη, συμφωνούμε τις λέξεις και φράσεις κλειδιά για τις οποίες θα γίνει η προσπάθεια προώθησης στις μηχανές αναζήτησης. Τα βήματα που περιγράφονται παρακάτω είναι χωρισμένα σε δύο κατηγορίες την On Page Optimization (Βελτιστοποίηση του κώδικα αυτής καθ' αυτής της ιστοσελίδας) και την Off Page Optimization (Χρήση μεθόδων που δεν αφορούν την κατασκευή της ιστοσελίδας).

On page optimization (Βελτιστοποίηση SEO της ιστοσελίδας σας)SEO

Έρευνα λέξεων κλειδιών
Ανάλυση της ιστοσελίδας
Βελτιστοποίηση κώδικα
Αξιολόγηση περιεχομένου
Δημιουργία περιεχομένου
Χρηστικότητα περιεχομένου
Δημιουργία meta περιεχομένου
Βελτιστοποίηση εσωτερικών συνδέσμων
Δημιουργία Sitemap HTML & XML

Off page optimization (Ενέργειες SEO εκτός κατασκευής)

Δημιουργία συνδέσμων από άλλα sites (backlinks).
Δήλωση στις μηχανές αναζήτησης.
Παρακολούθησης με το Google Analytics.
Δημιουργία Blog
Δημιουργία Forum
Δημιουργία κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter, G+ κ.α.)
Προώθηση στα κοινωνικά δίκτυα

Ποιό θα είναι το αποτέλεσμα;

Μετά από ένα επιτυχημένο SEO η ιστοσελίδα της επιχείρησής μας θα αποκτήσει υψηλή επισκεψιμότητα και αναγνωρισιμότητα με αποτέλεσμα την αύξηση των νέων πελατών και την γρήγορη επιστροφή της επένδυσής μας [Return of Investment (ROI)].

Μιά ολοκληρωμένη προώθηση SEO δεν είναι μόνο αυτά που περιγράψαμε. Υπάρχουν και άλλες μέθοδοι που έχουμε στη διάθεσή μας και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για τη δικιά σας ιστοσελίδα. Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικές απ' αυτές παρακάτω.

Search Engine Marketing ή SEMSEO

Το Search Engine Marketing (SEM), είναι μια μορφή του διαδικτυακού μάρκετινγκ που χρησιμοποιούμε για να προωθήσουμε την ιστοσελίδα σας στις σελίδες αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης. Αυτή η προώθηση γίνεται με τη χρήση της πληρωμένης προώθησης σύμφωνα με τα συμφραζόμενα της αναζήτησης που εκτελεί ο χρήστης / επισκέπτης της μηχανής αναζήτησης. Η πληρωμένη διαφήμιση δηλαδή προβάλει τον ή τους συνδέσμους προς το περιεχόμενο της ιστοσελίδας μας και "βελτιστοποιεί" το περιεχόμενο της ιστοσελίδας για να επιτευχθεί μια υψηλότερη κατάταξη στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Το γεγονός είναι ότι το 50% του πληθυσμού της γης έχουν πρόσβαση στο internet και το 50% αυτού του πληθυσμού θα κάνει τις αγορές του μέσω internet ακολουθώντας τα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης. Υπάρχουν σίγουρα χιλιάδες ίσως και εκατομμύρια ιστοσελίδες που πιθανότατα στοχεύουν στην ίδια αγοραστική ομάδα με εσάς. Υπάρχουν σίγουρα άλλες τόσες που δεν είναι καν στις λίστες των μηχανών αναζήτησης. Επειδή ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και φυσικά κανείς δε θα ήθελε να ανήκει η ιστοσελίδα του στην τελευταία κατηγορία το Search Engine Marketing (SEM) είναι απόλυτα απαραίτητο. Η διαδικασία για την προώθηση ιστοσελίδων που προσφέρουμε σε συνδυασμό με τα κατάλληλα εργαλεία που χρησιμοποιούμε μας καθιστούν ικανούς να δώσουμε λύσεις σε οποιαδήποτε περίπτωση. To Search Engine Marketing είναι κάτι πολύ περισσότερο από τεχνολογία, πολλά περισσότερα από την επιλογή των κατάλληλων Keywords, και on-line διαφήμισης.

Multilingual Seo

SEO

Επειδή το site σας δεν είναι απαραίτητο να μιλάει μόνο Αγγλικά ή μόνο Ελληνικά θα πρέπει και το SEO να προσαρμοστεί στην γλώσσα του site. Η ανάγκη αυτή γίνεται μεγαλύτερη όταν το site είναι multilingual. Για να μπορέσει το web site σας να καταταχθεί σε υψηλές θέσεις των non English και non Greek μηχανών αναζήτησης χρειάζεται κάποιον ειδικό που όχι μόνο γνωρίζει αλλά έχει και την εμπειρία να το πετύχει. Το 63% του συνολικού Online πληθυσμού είναι άτομα που δε μιλάνε Αγγλικά. Αυτό απλά σημαίνει ότι ο κόσμος που χρησιμοποιεί τις μηχανές αναζήτησης σε γλώσσες πέρα της Αγγλικής και της Ελληνική είναι πολύς. Η Internet Technology Solutions μπορεί να διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας και να το προσαρμόσει στις ανάγκες και στις συνθήκες που απαιτεί η διαδικασία του SEO σε διαφορετικές γλώσσες.

Seo Consulting

SEO

Επειδή διαθέτουμε εμπειρία και γνώση πάνω στο SEO μπορούμε να σας συμβουλέψουμε σε όποιο στάδιο της κατασκευής και προώθησης της ιστοσελίδας σας κι αν βρίσκεστε. Από τα πρώτα βήματα της υλοποίησης της ιστοσελίδας σας, μέχρι τον επανασχεδιασμό και τη χάραξη νέας στρατηγικής που θα σας φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα η Internet Technology Solutions μπορεί να σταθεί αρωγός στις προσπάθειές σας. Η συμβουλή μας προκύπτει από ένα μείγμα εμπειρίας και γνώσης που έχουμε πάνω στις μηχανές αναζήτησης και το SEO. Καταλαβαίνουμε πως η κατασκευή και προώθηση κάθε ιστοσελίδας είναι μοναδική και γι'αυτό κάθε σκέψη, κάθε συμβουλή είναι βασισμένη σε μία νέα πρόκληση. Την πρόκληση της δικής σας επιτυχημένης ιστοσελίδας. Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να λύσετε κάθε απορία για το πώς θα οδηγήσετε την ιστοσελίδα σας στην κορυφή των αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης.

Υπάρχει "κρυμμένη" μια τέχνη γύρω από το SEO που δεν είναι απλή υπόθεση. Σίγουρα απαιτεί κόπο, χρόνο και επίπονη προσπάθεια πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να συμμαχήσετε με κάποιον που μπορείτε να εμπιστευτείτε και που έχει τις γνώσεις και την εμπειρία να "απογειώσει" την ιστοσελίδα σας στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης. Για να πετύχετε σωστά αποτελέσματα επικοινωνήστε μαζί μας

Internet Technology SolutionsΑξιολόγηση :
(159 Αξιολογήσεις)

Κατασκευή και προώθηση ιστοσελίδων

Internet Technology Solutions

Τριών Ιεραρχών 16, 562 24 Θεσσαλονίκη

Τηλ.: +30 2311 2411 78

Κιν.: +30 6942 777 942

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου του site χωρίς την γραπτή άδεια της Internet Technology Solutions.

Γιώργος Χατσιούλης Founder & CEO

Βρείτε μας στον χάρτη

Google Partners