Κατασκευή ιστοσελίδας Portal

Τι είναι τα Portals;

Τα portals είναι ένα κεντρικό σημείο για την προβολή όλων των τύπων των πληροφοριών, προσιτών σε ένα ακροατήριο. Τα Portals μπορούν γενικά να χωριστούν σε δύο μεγάλες κατηγορίες: Portals πληροφοριών των επιχειρήσεων και Portals διαχείρισης περιεχομένου. Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα διαπιστώσετε ότι θα πρέπει να συνδυάζει τις δύο εφαρμογές, ώστε να καλυφθεί πλήρως το φάσμα των αναγκών της επιχείρησής σας.

Εταιρικά Portals πληροφοριών.

Portal

Τα εταιρικά Portals πληροφοριών προορίζονται κυρίως για να εδραιώσουν ένα ευρύ φάσμα πληροφοριών από πολλές πηγές, σε μία οθόνη. Οι χρήστες αυτών των πληροφοριών κατά κανόνα δεν δημοσιεύουν σε αυτό το είδος των portals. Αυτοί είναι οι καταναλωτές των πληροφοριών που έχουν καταρτισθεί και δημοσιευθεί από άλλους. Για παράδειγμα, σκεφτείτε ένα εταιρικό Portal που παρέχει πρόσβαση στα ακόλουθα:
Ανακοινώσεις των εταιρικών προγραμμάτων, εκδηλώσεων, τριμηνιαίες εκθέσεις των κερδών της επιχείρησης κ.α.
Εκθέσεις που επιτρέπουν στους χρήστες να αποκτήσουν πληροφορίες ή να κάνουν βασικές επιχειρηματικές αποφάσεις
Νέα, καιρός, χρηματιστήριο και αποσπάσματα από περιεχόμενα feeds
Διαθεσιμότητα e-mail, ημερολόγιο, εργαλεία συνάντησης και χρονοδιαγράμματα, και άλλες επιχειρηματικές εφαρμογές μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μεγάλο βαθμό. Η πρόσβαση σε μικρότερα Portals δημιουργήθηκε και συντηρείται από ανεξάρτητες υπηρεσίες εντός της εταιρείας.
Ένα επιχειρηματικό portal μπορεί να υποστηρίξει από μερικούς μόνο χρήστες μέχρι χιλιάδες απ' αυτούς. Το Yahoo! είναι ένα παράδειγμα μια ευρέως χρησιμοποιούμενη πύλη πληροφοριών των επιχειρήσεων, που παρέχουν στοιχεία της τελευταίας στιγμής από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, τροφοδοτεί τον καιρό, και έχει πληροφορίες από άλλες πηγές σε όλο τον κόσμο.

Portals διαχείρισης περιεχομένου

Τα Portals διαχείρισης περιεχομένου έχουν σκοπό τη βελτίωση της πρόσβασης και ανταλλαγής πληροφοριών. Σε ένα Portal διαχείρισης περιεχομένου, υπάρχουν self-service δυνατότητες δημοσίευσης που επιτρέπουν στους τελικούς χρήστες να δημοσιεύσουν και να μοιραστούν κάθε είδους έγγραφο ή περιεχόμενο με άλλους χρήστες, ανεξάρτητα της γεωγραφικής τους τοποθεσίας. Για παράδειγμα, σκεφτείτε μια ομάδα ανάπτυξης που αποτελείται από μηχανικούς, διευθυντές παραγωγής, και μηχανικούς διασφάλισης ποιότητας που εργάζονται σε τοποθεσίες που είναι διάσπαρτες σε όλο τον κόσμο. Καθένα από αυτά τα τμήματα έχει τα έγγραφα που χρειάζονται για να μοιραστεί με τα μέλη του στις δικές του ομάδες και ταυτόχρονα τους δίνεται η δυνατότητα να τα μοιραστούν και με όλη την υπόλοιπη ομάδα ανάπτυξης. Σχεδόν κάθε χρήστης έχει τη δυνατότητα να προσθέσει τα έγγραφα του στο portal. Ορισμένοι χρήστες έχουν δικαιώματα για να τροποποιήσουν τα έγγραφα που παράγονται από άλλους χρήστες ή ομάδες. Σε αντίθεση με ένα portal πληροφοριών μιας επιχείρησης, όπου σ' αυτόν τον τύπο του portal η πλειοψηφία των χρηστών έχουν το δικαίωμα να δημοσιεύσουν και να ανακτήσουν τις πληροφορίες εντός της πύλης.

Ανεξάρτητα από τον τύπο της πύλης που σκοπεύετε να δημιουργήσετε, επικοινωνήστε μαζί μας για να σας παρέχουμε τα εργαλεία που χρειάζεστε για να είναι επιτυχημένο.

Portals

Τί χρειάζεται ένα επιτυχημένο Portal;

Το τρίπτυχο Περιεχόμενο, Επισκέπτες & Διαφημιζόμενοι είναι το Α και το Ω ενός επιτυχημένου portal. Για να έχουμε ένα επιτυχημένο internet portal θα πρέπει οι Επισκέπτες να βρίσκουν ενδιαφέρον στα άρθρα του portal και μ' αυτό τον τρόπο να επιστρέφουν πάλι σ' αυτό σε καθημερινή βάση. Απ' τη στιγμή που θα υπάρχουν πολλοί επισκέπτες τότε είναι πολύ πιο εύκολο να κερδίσουμε και διαφημιζόμενους. Κάποιος που θα ήθελε να διαφημιστεί σε κάποια διαδικτυακή πύλη το πρώτο πράγμα που θα τον ενδιέφερε θα ήταν η επισκεψιμότητα αυτής.

Οι Παράμετροι

Ένα internet portal είναι σίγουρα ένα από τα μεγαλύτερα και πολυπλοκότερα έργα κατασκευής ιστοσελίδων. Για να έχουμε επιτυχία στο στόχο μας θα πρέπει να λάβουμε υπόψη τις παρακάτω παραμέτρους:

 • Οργάνωση θεματικών ενοτήτων.
 • Δυνατότητα επέκτασης του portal.
 • Εύκολη Ενσωμάτωση νέων λειτουργιών.
 • Καλαισθησία στην παρουσίαση των θεμάτων
 • Εύκολη αναζήτηση των πληροφοριών που προσφέρει.
 • Σωστή υποδομή για την υποστήριξη πολλών χρηστών.
 • Πρέπει να είναι λιτό αλλά λειτουργικό.
 • Δυνατότητα φιλοξενίας πολυμέσων.
 • Δυνατότητα σωστής διαχείρισης χρηστών.
 • Όσο το δυνατόν εύκολη και απλή διαχείριση.
 • Ενσωματωμένες δυνατότητες για social media.
 • Προώθηση στις μηχανές αναζήτησης (SEO).
 • Προώθηση με χρήση διαφήμισης στο Google.

Η δημιουργία ενός επιτυχημένου internet portal χρειάζεται τη συνεργασία όλων των μελών για να αναλυθούν οι στόχοι και οι δυνατότητές που υπάρχουν. Μία επαφή είναι το πρώτο βήμα για την αρχή μιάς γόνιμης συνεργασίας. Επικοινωνήστε μαζί μας.

Internet Technology SolutionsΑξιολόγηση :
(158 Αξιολογήσεις)

Κατασκευή και προώθηση ιστοσελίδων

Internet Technology Solutions

Τριών Ιεραρχών 16, 562 24 Θεσσαλονίκη

Τηλ.: +30 2311 2411 78

Κιν.: +30 6942 777 942

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου του site χωρίς την γραπτή άδεια της Internet Technology Solutions.

Γιώργος Χατσιούλης Founder & CEO

Βρείτε μας στον χάρτη

Google Partners